Büyük Ustanın Adını Yaşatacak - Son Dakika
Yerel

Büyük Ustanın Adını Yaşatacak

Büyük Ustanın Adını Yaşatacak

Bahçeci: "Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi, Anadolu'nun ikinci büyük kültür merkezi olacak"

14.08.2014 14:02  Güncelleme: 11:30

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, içerdiği birimler ve modern mimari ile Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nin, Anadolu'nun ikinci büyük kültür merkezi olacağını bildirdi.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, belediyenin en önemli projelerinden olan Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

İlin yetiştirdiği büyük usta Neşet Ertaş'ın adını da yaşatacak olan merkezin modern tasarımı ile şehre yakışır nitelikte olduğunu vurgulayan Bahçeci, şöyle devam etti:

"Kültür merkezimiz 250 ve bin kişilik çok amaçlı salonları, sergi alanları, arkeoloji müzesi, dernek, kurs odaları ve yönetim biriminin olduğu 6 bin metrekare oturum alanı ve 18 bin metrekarelik inşaat alanı ile Kırşehir halkına hizmet verecek. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceği, Kırşehir'e yakışır bir kültür merkezi yakın zamanda tamamlanacak. İçerdiği birimler ve modern mimari ile Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezimiz, Anadolu'nun ikinci büyük kültür merkezi olacak."

Bahçeci, projenin yüzde 30'unun tamamlandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Program çerçevesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Projemizi yakında tamamlayarak bütün vatandaşlarımızın kültürel ve sosyal etkinliklerle buluşmasını sağlayacağız. Vatandaşlarımız, yaptığımız merkezle her alandaki kültürel aktivitelere doyacak. Yaptığımız hizmetler ile Kırşehir büyüyüp gelişiyor, değişiyor ve güzelleşiyor. Kırşehir'i kültür şehri yapmak adına birçok yatırımı hayata geçirdik. Kültür merkezimiz de hizmet vermeye başladığında tam bir kültür şehri olacağız." - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Ustanın Adını Yaşatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement