Neurofeedback Atölyesi - Ücretsiz - Son Dakika
Kültür Sanat

Neurofeedback Atölyesi - Ücretsiz

Neurofeedback Atölyesi - Ücretsiz

Beyin dalgalarımızı eş zamanlı bir ekrandan izlerken, kendi doğal öğrenme yöntemlerini kullanarak beynimizi eğitebilmek mümkün mü? Sinirsel geri-bildirimle beyin eğitimi ne demek?

19.02.2017 14:05

Beyin dalgalarımızı eş zamanlı bir ekrandan izlerken, kendi doğal öğrenme yöntemlerini kullanarak beynimizi eğitebilmek mümkün mü? Sinirsel geri-bildirimle beyin eğitimi ne demek? Eğitim mi yoksa destek tedavi yöntemi mi? Beyninizdeki değişimin hayatınızda büyük bir etkisinin olabileceğini göreceksiniz.

Atölye Hakkında

Sinirsel-geri bildirimin ne olduğu, nasıl ortaya çıktığı, kimlere ve nasıl uygulanabileceği, ne işe yaradığı gibi aklınıza takılan tüm sorulara yanıt bulabileceğiniz kısa bir sunumun ardından, gruplar halinde yöntemi uygulamalı deneyimleyebileceğiniz atölye çalışması olacaktır. Orjinal adıyla Neurofeedback denilen bu yöntem, çağımızın hastalığı olan stresle başa cıkmada adından sıkça söz ettirdiğinden, ülkemizde de yükselen bir trendle hatrı sayılır düzeyde uygulayıcıya sahip olmaya başlamıştır. Bu konuda yazdığı bilimsel tezi ile bizlerle deneyimlerini de paylaşacak olan sertifikalı neurofeedback danışmanı Rukiye Ölçüoğlu, katılımcıların kısa testlerle kendilerini tanımalarına yardımcı olacak ve bu yöntemden nasıl yararlanabilecekleri hakkında da bilgi verecektir.

Kimler gelmeli

• Sinirsel geri-bildirim hakkında bilgi almak ve bunu hayatına uygulamak isteyenler

• Sinirsel geri bildirim hakkında bilgisi olan ve danışmanlık hizmeti arayanlar

• Sinirsel geri-bildirim danışmanları/uygulayıcıları

Eğitmen Hakkında

Rukiye Ölçüoğlu

1985 yılında Ankara'da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden yüksek onur öğrencisi olarak 2009 yılında mezun oldu. Almanya'da 3 ay Roche firmasında farmasötikal bölümündeki ARGE laboratuvarında yaptığı staj sonrası, 2 yıl yabancı bir klinik araştırma şirketinde görev aldı. Daha sonra 2 yıl kadar ÖSYM'de çalıştı. 2013-2017 yılları arası Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak çalıştı. Bu süreçte Prof. Dr. Sinan Canan'ın asistanlığını yaparak, danışmanlığında "Sağlıklı Gönüllülerde Othmer Sinirsel Geribildirim (Neurofeedback) Uygulamasına Bağlı Davranış Değişikliklerinin Farklı Ölçeklerle ve Elektrofizyolojik Parametrelerle Araştırılması" konulu yüksek lisans tezini tamamladı. Aynı dönemde Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalında ikinci yüksek lisansını yaptı. 2013 yılından beri bir bilimsel anlatı ve araştırma merkezi olan [n]Beyin'de yer alarak Neurofeedback danışmanlığı vermektedir.

Süre: 150 dk

Tarih: 19 Şubat, Pazar

Saat: 15.30 – 17.30

Ücretsizdir

Katılım için:  atolye@nbeyin.com.tr 'ye mail atmanız yeterli.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Neurofeedback Atölyesi - Ücretsiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement