Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Nevruz Kutlaması

Gümüşhacıköy'de baharın gelişi kutlandı.

21.03.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhacıköy Çok Programlı Lisesi bahçesinde nevruz nedeni ile program düzenlendi.

Okul müdürü Zeki Yıldız, ilkbaharın başlangıcı sayılan nevruzun, Türklerin Ergenekon'dan çıkış günü olduğunu ifade etti.

"Baharın gelişini simgeleyen, doğanın uyanışını gösteren, Nevruz Bayramı'nı heyecan içinde kutlamanın sevincini yaşıyoruz" diyen Yıldız, şöyle devam etti:

"Yakılan ateşler etrafında tutulan eller, gülen yüzler, bir araya gelen gönüller bu coğrafyayı vatan yapar. Bu duygu ve düşüncelerle herkesin Nevruz Bayramı'nı kutluyor, sağlıklı, huzur dolu, başarılarla geçecek bir ömür temenni ediyorum."

Nevruz kutlamaları çerçevesinde okul bahçesinde nevruz ateşi yakılarak oyunlar oynandı. Nevruz ateşinin üzerinden atlanmasının ardından Kaymakam Serdar Kartal, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Özgür Çelik ve Belediye Başkan Mustafa Saatcı örs üzerinde çekiçle demir dövdü.

Öğrenciler arasında yumurta tokuşturma, çuval, yumurta taşıma, halat çekme ve bilek güreşi yarışları yapıldı. Protokol üyeleri de yumurta tokuşturdu. Halk oyunları gösterisi ve mini konserin ardından program sona erdi. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement