Nida Ateş'ten Ege Türküleri - Son Dakika
Magazin

Nida Ateş'ten Ege Türküleri

Nida Ateş\'ten Ege Türküleri

Ünlü bağlama ve Türk halk müziği sanatçısı Nida Ateş, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde Küçükçekmeceli hayranlarıyla bir araya geldi.

15.01.2014 10:54

Ünlü bağlama ve Türk halk müziği sanatçısı Nida Ateş, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde Küçükçekmeceli hayranlarıyla bir araya geldi.

Konserde Ege türkülerini zeybekler eşliğinde okuyan Nida Ateş, yaklaşık 2 saat boyunca türkü severlere unutamayacakları bir müzik ziyafeti yaşattı. Türkülerine yüzlerce kişinin hep bir ağızdan eşlik ettiği Nida Ateş, seslendirdiği türkülerle ve bağlama performansıyla da katılımcılardan büyük alkış aldı. Konuşmasında Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a katkılarından dolayı teşekkür eden Nida Ateş, Ege türkülerinin hikayelerini ve zeybeği anlattı. Ateş, "Zeybek, çetenin başındaki kişilere deniyor. Zeybekler durumu olmayanlara sünnet ve düğün törenleri düzenliyor, cami yaptırıyor. Bir sürü hayır işliyor" dedi.

Döşeklerini zeytin ağacına bağlayarak yemin eden kızanların hikayesini de anlatan Ateş, zeybeklerin çeteye yeni katılacak olan kızanlardan şüphelendikleri için böyle bir yemin töreni düzenlediklerini ifade etti. 'İki Keklik, Çökertme, Ah Bir Ataş Ver, Kırmızı Buğday, İzmir'in Kavakları' gibi sevilen türküleri hem seslendirip hem hikayelerini anlatan Ateş, katılımcılara Ege kokan bir akşam yaşattı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Nida Ateş'ten Ege Türküleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement