Niğde'de Eğitime Katkı - Son Dakika
Yerel

Niğde'de Eğitime Katkı

Niğde'nin Bor ilçesinde hayırsever Dr. Haluk Balçık, Bayat köyüne yapılacak 6 derslikli ilkokul için 200 bin lira bağış yaptı.

27.11.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'nin Bor ilçesinde hayırsever Dr. Haluk Balçık, Bayat köyüne yapılacak 6 derslikli ilkokul için 200 bin lira bağış yaptı.

Niğde Valiliği ile hayırsever arasında protokol imza töreni düzenlendi.

Vali Kılıç, makamında yaptığı konuşmada, bir ülkenin üzerinde ne kadar iyilik, ekonomik gelişmişlik, sosyal düzen ve refah yaygınsa tamamının eğitimden geçtiğini söyledi.

Tarih boyunca gelişebilen ve medeniyet çizgisine mühür basan tüm ulusların eğitimin zirvesinde olan uluslar olduğunu vurgulayan Kılıç, toplumlar eğitim hizmetlerini sadece kamuya bırakmadıklarını sivil toplum örgütleriyle, hayırsever eliyle, eğitim faaliyetlerine yardımcı olmaya hatta tamamen düzenlemeye gayret ettiklerini belirtti.

Kılıç, Türk kültüründe de yüzyıllar boyunca eğitim hizmetlerinin vakıflar ve hayırsever elleriyle yürütüldüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Cumhuriyetimizin kurulmasından sonra cumhuriyetimizin koyduğu yüksek ideallere ve hedeflere ulaşabilmek için devletimiz eğitim hizmetleriyle yakından ilgilenmiş bütçesindeki en önemli payı eğitime ayırmıştır. Ancak nüfusumuzun genç olması bugün yaklaşık 20 milyon insanımızın eğitim alıyor ve eğitim veriyor durumda olması bu işin hacminin çok yüksek olması nedeniyle hayırsever katkılarına ihtiyacımız olmaktadır. İlimizde de her geçen gün yeni bir hayırseverimiz tarafından bu gayreti bir tarafından tutma yönelimi içindedir. Bu günkü hayırseverimize de katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Kendileri örnek şahsiyetlerdir, bu örneğin dalga dalga diğer zenginlerimize, iş adamlarımıza kişi ve kurumlara yayılmasını temenni ediyorum."

Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar da eğitime yapılan yatırımın büyük bir yatırım olduğunu belirterek, "Bor ilçesinin Bayat köyüne yapılacak olan 6 derslikli ilkokula hayırseverimizin anne ve babasının ismi olan 'Mediha Kemal Balçık İlkokulu' adı verilecek. Okulumuz 2016-2017 yılında eğitim öğretime hazır hale getirilecek. Hayırseverimize çok teşekkür ediyoruz, ilimize hayırlı olsun" dedi.

Hayırsever Dr. Haluk Balçık ise İstanbul'da ikamet ettiğini ancak memleketi doğup büyüdüğü kendi topraklarına hayır yapmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Babam burada yaklaşık 70 yıl esnaflık yaptı. Kendi toprağımıza bizi yetiştiren bize büyük emeği geçen ilimize, ilçemize böyle bir yardımı yapmaktan gurur duyuyorum, hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Vali Kılıç, hayırsever Balçık'a plaket verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Niğde'de Eğitime Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement