Niğde'de Vergi Haftası Etkinlikleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Niğde'de Vergi Haftası Etkinlikleri Başladı

Niğde\'de Vergi Haftası Etkinlikleri Başladı

Niğde’de Vergi Haftasının 26.’sı törenle başladı.

23.02.2015 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de Vergi Haftasının 26.'sı törenle başladı.

Niğde Defterdar vekili Beyhan Özkalalı, beraberinde Defterdarlık ve bağlı Birim Müdürleri ile personellerin katılımı ile 26. Vergi Haftası münasebetiyle Atatürk anıtına çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

Vergi mükellefleri, Kurumu çalışanları, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve vatandaşların vergi haftasını kutlayan Niğde Defterdar vekili Beyhan Özkalalı, Verginin devletimizin kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla, kişi ve kurumlardan kanun yoluyla tahsil ettiği en sağlıklı Kamu geliri olduğunu söyledi.

Anayasaya göre, ayrım yapılmaksızın herkesin Kamu giderlerini karşılamak amacıyla mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlü olduğunu belirten Defterdar vekili Özkalalı, vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımının Maliye politikalarının sosyal amacı olduğunun altını çizerek; "Vergi, vatanda oturmanın bedeli değil, vatandaşlarımız tarafından yerine getirilmesi gereken kutsal bir vazifedir" dedi.

Niğde Defterdar vekili Beyhan Özkalalı; "Verginin sağlıklı ve düzenli bir şekilde toplanabilmesi için vergi sistemimizin, ülke ekonomisiyle uyumlu, adalet, eşitlik ve genellik ilkelerine de uygun olması şarttır" şeklinde konuştu.

Vergi haftasını kutlama amaçlarının kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilinci oluşturarak verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığı kazandırılmasını sağlamak olduğuna değinen Defterdar vekili Özkalalı. Konuşmasını şöyle sürdürdü: "Niğde Defterdarlığı olarak bizim görevimiz; bugünün küçükleri, yarının büyükleri çocuklarımızı, gençlerimizi ve kamuoyunu vergi konusunda bilinçlendirmek, ayrıca vergisi, sevgisi ve emeği ile ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan mükelleflerimize, çeşitli etkinliklerle bilgiler sunmak, onları onurlandırmak ve teşekkür etmektir" şeklinde konuştu - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde'de Vergi Haftası Etkinlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement