Niğde'deki "Koku" Paniği - Son Dakika
Güncel

Niğde'deki "Koku" Paniği

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 27 Haziran'da kentte hissedilen kötü kokunun kaynağı olarak belirlenen noktaya, bakteri üretip, koku yapan maddeyi diskalifiye edebilme özelliğine sahip kimyasal enjekte edildiğini bildirdi.

01.07.2016 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 27 Haziran'da kentte hissedilen kötü kokunun kaynağı olarak belirlenen noktaya, bakteri üretip, koku yapan maddeyi diskalifiye edebilme özelliğine sahip kimyasal enjekte edildiğini bildirdi.

Niğde Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdoğan, Kızılca Deresi'nde incelemelerde bulundu.

Kızılca Deresi'ne izinsiz dökülen petrol türevi kimyasal maddenin yaydığı kötü kokuyu önlemek için başlatılan çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü ifade eden Akdoğan, kokunun kısa süre içinde tamamen ortadan kaldırılacağını umut ettiklerini belirtti.

Akdoğan, şehre yayılan kokunun Niğde Belediyesine ait arıtma tesisinden ya da Akkaya Barajı'ndan kaynaklanmadığına işaret ederek, "Bu alana dökülen petrol türevi kimyasal maddenin buradaki su ile buluşması sonucu ortaya çıkan reaksiyon nedeniyle koku meydana gelmiştir. Kokunun ortadan kaldırılması, buradaki sıkıntının çözülmesi için gerekli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların sonuç vereceğini ümit ediyorum. Bu düşünce çerçevesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

Niğde Belediyesi ile koordineli çalışan bir firmanın, İstanbul'dan getirtilen bir kimyasal maddeyi itfaiye araçlarıyla Kızılca Deresi'ne enjekte ettiğini anlatan Akdoğan, şunları kaydetti:

"Dereye enjekte edilen kimyasal, burada bakteri üreterek kokuya neden olan petrol türevi kimyasal maddeyi bu alandan diskalifiye edecek. Şehre yayılan kötü koku, bu çalışmayla büyük oranda önlenecek. Hemşehrilerimizin rahat olmasını istiyoruz. Tabii ki hoş bir koku değil ama bu da elde olan sebeplerden kaynaklanmıyor. Burada bir gaz boşalması söz konusu. Gaz boşalmasının neden kaynaklandığı belli değil. Yer altından bir gaz geliyor ve suda kabarcıklar oluşturarak, buraya dökülen kimyasalla birleşince bir reaksiyon oluşuyor ve bu koku meydana geliyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Niğde'deki 'Koku' Paniği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement