Niğde'nin En Büyük Camiisi Kendirli Camii Yapımı Hızla İlerliyor - Son Dakika
Yerel

Niğde'nin En Büyük Camiisi Kendirli Camii Yapımı Hızla İlerliyor

Niğde\'nin En Büyük Camiisi Kendirli Camii Yapımı Hızla İlerliyor

Niğde'de Kendirli Grup tarafından 846 metre kare alan üzerine yaptırılan Bin 500 Kişilik Osmanlı Mimarisi eserleriyle süslenecek Kendirli Camii sona yaklaştı.

15.08.2012 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de Kendirli Grup tarafından 846 metre kare alan üzerine yaptırılan Bin 500 Kişilik Osmanlı Mimarisi eserleriyle süslenecek Kendirli Camii sona yaklaştı.

Niğdelilerin ve 32 bin nüfuslu Selçuk Mahallesinin hizmetine sunulacak Kendirli Camii 4 Sütun üzerine kurularak en kısa zamanda ibatede açılacak.

Niğde'de Kendirli Grup adında İnşaat, Oto Lastik, Hazır beton Süt ve Süt ürünleri gibi bir çok tesislerle uzun yıllardır Niğdelilere hizmet veren Yılmaz Kendirli oğulları Esat Kendirli, İsmail Kendirli, İsmet Kendirli, Erdal Kendirli ailesi Niğde'nin en büyük camisini yaptırarak örnek bir hayır işi yaparak vatandaşların takdirini topladılar.

Selçuk Mahallesine 2011 yılında temeli atılan ve hiçbir şekilde bağış toplamayarak yaptırdıkları Camiinin inşaatının hızla sürdüğünü söyleyen Kendirli Grup Yönetim Kurulu üyesi İsmet Kendirli, '846 metre kare alan içerisinde ve 4 sütun üzerine kurulan Camiimizde inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. Tamamının Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılan camimizin minaresi 50 metreden oluşuyor ve bu da 16 katlık bir daire yüksekliğinde Niğde'nin en yüksek minareli camisi olacak' dedi.

Kendirli, 'Kendirli Camii

4 Yarım ay kubbe üzerinde Aslan Göğüslü olarak tabir edilen kubbeli şeklinde olacak. Caminin inşaatında en ufak ayrıntıya kadar planlayıp yapıyoruz ki Camimiz yazın çok serin olarak doğal klima şeklinde planlama yaptık. Camimizin dış cephesinde tamamen taş işçiliği yapılarak Cadde üzerinde de güzel bir görüntü olacağını ümit ediyoruz. Camimizde şuan hattatlar tarafından cami içerisinde süslemeler başladı. Nakkaş Bedrettin Usta ve ekibi 3-4 ay içerisinde sülemeyi bitirdikten kısa zaman sonra da camimizi inşallah ibadete açacağız' diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde'nin En Büyük Camiisi Kendirli Camii Yapımı Hızla İlerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement