Niğde'nin Merdivenleri Boyanıyor - Son Dakika
Magazin

Niğde'nin Merdivenleri Boyanıyor

Niğde\'nin Merdivenleri Boyanıyor

Niğde'nin farklı liselerinden 100'ü aşkın öğrenci, yurt çapında yayılan merdiven boyama eylemlerine destek vermek için Kayabaşı Mahallesi'nde buluştu.

07.09.2013 15:25  Güncelleme: 11:08

Niğde'nin farklı liselerinden 100'ü aşkın öğrenci, yurt çapında yayılan merdiven boyama eylemlerine destek vermek için Kayabaşı Mahallesi'nde buluştu.

Atatürk, Yavuz Sultan Selim, Cumhuriyet Lisesi'ne okuyan 100'ü aşkın genç, sosyal medya üzerinden örgütlenerek Niğde merkez Aşağı Kayabaşı Mahallesi, Vali Konağı Caddesi yokuşundaki merdivenleri boyamak için sabahın erken saatlerinde buluştu. 89 basamak ve çevresini temizleyen gençler, daha sonra kendi aralarında topladıkları parayla aldıkları 7 farklı renkteki boyalarla merdivenleri boyadı.

Eylemi barış için yaptıklarını ifade eden liseli gençler adına konuşan Yudum Pek, Ceren Özer ve Serhat Çetinkoç, Niğde Belediyesi'nden izin aldıklarını ifade ederek, "Siyasi bir mesaj yok. Niğde'nin sokaklarını renklendirmek istedik. Herhangi bir siyasi oluşum adına yapmadık. Bir tek barış sembolü çizeceğiz. Gençliğin savaş istemiyor" dedi.

Niğde Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler uzaktan eylemi izlerken, etkinliğe CHP Gençlik Kolları Başkanı Gafur Ateş ve yönetimi ile TGB, ÇYDD'ye bağlı gençler de katıldı.

Merdiven boyamalarının bittiği yere 2 metre çapında dev bir barış sembolü çizilirken, gençler talep gelmesi halinde eylemlerin diğer sokaklarda da yapılacağını ifade etti. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Niğde'nin Merdivenleri Boyanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement