Niğde Üniversitesinde "Bir Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy" Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Niğde Üniversitesinde "Bir Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy" Konulu Konferans Düzenlendi

Niğde Üniversitesinde "Bir Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy" Konulu Konferans Düzenlendi

Niğde Üniversitesi İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında bir ’Bir Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy’ konulu bir konferans gerçekleştirdi.

16.03.2016 08:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Üniversitesi İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında bir 'Bir Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy' konulu bir konferans gerçekleştirdi.

Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923'de düzenlenen, Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kafkasyalının katıldığı programa Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener ve Prof. Dr. Murat Alp, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Ulutaş, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Prof. Dr. Ali Kafkasyalı, "O şahsiyetin yaşadığı çevre, hayatının kronolojik akışı, fikirlerinin nasıl geliştiği, hangi sebep ve tesirlerle ne gibi değişmeler gösterdiği, yaşadığı devrin siyasi ve sosyal olaylarının seyri gibi hususlar da çok iyi bilinmelidir. Önemli bir husus da o kişinin söylediklerini, yazdıklarını, yaşadıklarını kronolojik sıra ile bir bütün olarak ele almak gerekir. Akif'le ilgili yayımların çoğu, onu, yenilikleri benimsemeyen bir mutaassıp veya fazilet timsali, mukaddes bir varlık olarak tanıtırlar. Bazıları onu olduğundan çok daha fazla hatta peygamber seviyesine yükseltirler. Bazıları da aleyhinde yazılar yazarlar. Akademik üslupla ve olduğu gibi anlatan yazılar yok denecek kadar azdır. Akif'i bütün halinde tanımak ve anlamak için onun bütün manzum ve mensur eserlerini kronolojik olarak ele almak, onun silik ve ehemmiyetsiz resmi hayatının arkasına gizlenmiş siyasi ve manevi hayatını doğru okumak gerekmektedir." diye konuştu.

Konuşmasının devamında Mehmet Akif Ersoy'un hayatından önemli noktalara değinen Prof. Dr. Kafkasyalı eserleri ve idealleri hakkında da detaylı bilgiler verdi.

Program, Prof. Dr. Kafkasyalı'ya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Şener tarafından teşekkür belgesi ve hediye takdimi yapılmasının ardından sona erdi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde Üniversitesinde 'Bir Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy' Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement