Nihat Hatipoğlu'na "Rüyalar Çıkar mı" Sorusu - Son Dakika
Güncel

Nihat Hatipoğlu'na "Rüyalar Çıkar mı" Sorusu

Canlı yayına bağlanan izleyici, "Annem, ölmüş ananesini rüyasında görmüş. Ona temmuz ayında öleceğini söylemiş." diyerek rüyaların çıkıp çıkmadığını sordu.

20.03.2015 09:47  Güncelleme: 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Canlı yayında Nihat Hatipoğlu'na arayan bir kişi gördüğü rüyayı anlatıp 'Rüyaların çıkıp çıkmadığını' sordu.

SEYİRCİNİN SORUS ŞÖYLEYDİ

Arayan kadın rüyasını şöyle anlattı: Annem ölmüş ananesini rüyasında görmüş. Rüyasında ona Temmuz ayında öleceğini söylemişler. Annem, ananesine kabir nasıl? Diye sormuş. Kabir çok kötü yavrum demiş ve biz üç kız kardeşiz bu rüyadan çok etkilendik. Annem abdestinde namazında elinden Kuran'ı düşmeyen, sürekli tesbih çeken bir insandır. Yani aslında rüyalara fazla tamah edilmez ama ben internette birkaç yerde okudum rüyada ölülerin söyledikleri doğru çıkar falan yazıyor.

NİHAT HATİOPLU'NUN CEVABI ŞÖYLE OLDU

Ananenizi mi görmüş? -Evet. Kendi ananesini ve annesini görmüş. İkisi yan yana yatıyorlar zaten. -Peki bir soru sorayım. Kendi ananesi veya diğer annesi nasıl insanlardı? -Onlarda abdestli namazlı hatta ananesi Yasin okuya okuya öldü. Yasin Suresini ezbere bilen bir insandı. İkisi de abdestinde namazında ellerinden Kuranı Kerim düşmeyen insanlardı. -Demek ki kabir onlar için değil, kabir onların gördüğü komşuları için kötüdür. Yani şimdi şöyle düşününüz: Bir mezarlık var tamam mı, mezarlıkta bin tane ölü var, herkes birbirinden haberdardır.

ÖLÜLERİN DE KADEMELERİ VARDIR

Tıpkı dünyadaki gibi; yaşantı yaşantı vardır. Bir apartman dairesinde kırk tane daire varsa her dairedeki yaşantı türlü türlü olabilir. Mezarda öyledir. Mezardakilerin bir kısmı azap çekiyordur; kötüdür mezarları. Onun yanındaki mezarı iyidir hatta o azap çekene üzülüyordur, halini görüyordur. Eğer iyi bir insan ölümden sonra görülmüşse yani ananeniz gibi dindar temiz bir insan görülmüşse, hak hukuka riayet eden biri görülmüşse, kul hakkıyla ölmemiş, merhametlidir işte görülürse ve kabri kötüdür kızım diyorsa; kötüler için kabir kötüdür demek istiyor. Komşularını görüyordur çünkü. Günah işleyenlerin nasıl azap çektiğini görüyordur. O uyarıyı o anlamda esas alın, yoksa görülenin kötü olduğunu göstermiyor bir, iki; temmuz ayı demiş yani bu herhangi bir temmuz olabilir, hiçbir anlamı olmayabilir. Çünkü hiçbir rüya bağlayıcı değildir. Ölülerde görülse, sağlar da görülse, tarihte belirtseler, günde belirtseler hiçbir mana ifade etmiyor, etmeyebilir, şeytanın vesvesesi olabilir, şeytanın bir oyunu olabilir, başka türlü şeyler olabilir. Yoksa illa ki temmuzda öleceğim diye bir şey yok. Rüyalar çıkar mı? Binde bir de olsa çıkma ihtimalleri var. Her an çıkma ihtimali var.

Nihat Hatipoğlu\'na "Rüyalar Çıkar mı" Sorusu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Nihat Hatipoğlu'na 'Rüyalar Çıkar mı' Sorusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • efef: Saatte 50BIN almak gunahmi sayın hocam. 5 3 Yanıtla
  • korkusuz: yukarıdaki zavallalıların yorumlarına bakıyorumda bu mübarek cuma ağzımı bozmak istemiyorum ulen sizler çok mu dürüst düzgün yaşıyorsunuz ki o adam en azından soytarılık yapmıyor rabbini ve onun dinini anlatıyor ya siz cahil toplum dizi filim hayatlarınızla kimi niye yargılıyorsunuz . 5 3 Yanıtla

Advertisement