Nihat Hatipoğlu'ndan Taraf Gazetesi'ne Dava - Son Dakika
Güncel

Nihat Hatipoğlu'ndan Taraf Gazetesi'ne Dava

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun avukatı Meltem Banko, "Müvekkilim hakkında Taraf Gazetesi'nde çıkan haberler tamamen gerçek dışı ve iftira dolu." dedi.

03.10.2014 15:57  Güncelleme: 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'na yönelik Taraf Gazetesi'nde yayınlanan habere, Hatipoğlu avukatı Meltem Banko aracılıyla cevap verdi.

"HABER TAMAMEN GERÇEK DIŞI VE İFTİRA DOLU"

Banko yaptığı açıklamada, müvekkilim Prof. Dr. Nihat Hatioğlu’na yönelik, Taraf Gazetesi'nde 03.10.2014 tarihinde “Nihat Hoca’yla Ranta Doğru” başlığı altında yayınlanan haber tamamen gerçek dışı olup, iftira ve tezyifatla doludur.

"MÜVEKKİLİMİ KÜÇÜK DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Söz konusu haberin içeriği, bir süredir çeşitli kesimler tarafından yürütülen yıpratma kampanyasının devamı niteliğinde olup; haberin tümü müvekkilime iftira yolu ile suç isnat etmeye, itibarsızlaştırmaya ve küçük düşürmeye yöneliktir. Bazı medya organları ve haber sitelerinde, müvekkilimle ilgili bir süredir aynı şekilde tamamen gerçek dışı ve ısmarlama izlenimi veren haberler yayınlanmaktadır.

"SÖZ KONUSU HABER ETİK DEĞERLERDEN YOKSUN"

Bir medya organı, doğru ve tarafsız haber yapmayı, gerçek haberlerin halka aktarılmasına hizmet etmeyi ilke edinmelidir. Ancak söz konusu habercilik anlayışı, gerçekle en ufak bir ilgisi olmadığından bahisle, etik değerlerden de yoksun bir nitelik arz etmektedir.

Müvekkilimce 2009 yılında alınan bina, alındığı tarihte de, bundan 17 yıl önce de 4 katlıdır. O günden bugüne hiç bir kat eklenmesi yapılmamıştır. Bu nedenle herhangi bir kaçak kat yapılması, söz konusu değildir. Anılan otele ek bina yapmak için alınan ve kamuya ait olduğu iddia edilen 55 metre karelik alan ise, iddia edildiğinin aksine, özel bir şirketten satın alınmış olup; tapusu ibraz edilebilecek bir durumdadır. Bu alanın kamu ile hiçbir ilgisi yoktur.
Tüm bu gerçek dışı haberlerin aksi her türlü resmi belge ile kanıtlanabilecek durumda iken; haber organının resmi belgeleri hiçe sayan ve aksi her durumda ispatlanabilecek türden haberler yapabilmesi; doğru haberciliğe ve kamunun aydınlanma hakkına verilen değeri gözler önüne sermektedir. Bu kadar fütursuzca, gerçeğin hilafına haber yapılabilmesi, bu haberlerin bir takım menfaat gruplarının çıkarlarına hizmet ettiği ve müvekkilim aleyhine organize bir yıpratma kampanyası başlatıldığının açıkça bir göstergesidir.

"MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ"

Meltem Banko, "söz konusu haber (!) ile ilgili, maddi ve manevi tazminat davası başta olmak üzere, tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyururuz." dedi.

OTEL KIYAĞI İDDİASI

Taraf Gazetesi'nde bugün yayınlanan haberde, Nihat Hatipoğlu, Sultanahmet’teki oteline kaçak kat çıkıp, bitişikteki kamu arazisini üstüne geçirdiği iddia edilmişti.

Haberde, "Nihat Hatipoğlu, otel işine soyundu. Önce Sultanahmet’te bir binayı 4.5 milyon liraya aldı ve 3 yıllık inşaat çalışmasının ardından Aya Sultan adını verdiği otelini 2012’de hizmete açtı. Aldığında 12.5 metre olan bina otele dönüştüğünde 15.5 metreye ulaşmıştı ve bu “yeni kat” imar planlarına aykırıydı.

Hatipoğlu bu otelle yetinmeyip işi büyütmeye karar verdi. 2013’te otelinin hemen arkasında bulunan binayı yine 4.5 milyon liraya satın aldı. Ancak iki bina arasında kamuya ait olan bir alan bulunuyordu.

Bu durum Hatipoğlu için hiçbir engel teşkil etmedi. Yeni bina çalışmalarına başlandı. Aradaki kamuya ait “binalar arasındaki havalandırma boşluğu” da yeni alınan binaya dahil edildi. Çalışmalar 2014’te sona erdi, otel henüz hizmete açılmadı." şeklinde iddialar yer aldı.

Nihat Hatipoğlu\'ndan Taraf Gazetesi\'ne Dava
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Nihat Hatipoğlu'ndan Taraf Gazetesi'ne Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • ERKEN: yedi yedi doymadu bu nihat şimdi de tazminattan para koparak, bu islamcılarda doymak bilmiyorr 14 21 Yanıtla
  • düşünen insan: arkadaşlar bunlarda paranın vanpirleri islamı kulaıp yiyorlar ama yemek ne kelme yedikce sanki karınları genişliyor doymak yok yola devam 16 11 Yanıtla
  • ferhat yalçın: eskiden sarı bir motorsikleti vardı bu çakma hocanın diyarbakır urfa tarafındaki yaşlı ve fakir insanlara insanlardan topladığı paralarla maddi destek yapıyordu şimdi gözü biraz para gördü 5 yıldır diyarbakıra gittiğini hatırlamıyorum 10 16 Yanıtla
  • Ne İş Hocam: Hocam ne iş senin oğlanda hikaye anlatıyor. . . zahide ile yetiş hayata programında, baba oğul dinden para kazanıyorsunuz. Zekat veriyor musun bari. Hocalıkta iyi para var galiba, senin oğlan seni taklit ediyor ama pek inandırıcı yapamıyor rolünü. 11 10 Yanıtla
  • AK SAÇLI.....: YANLIŞ MESLEK SEÇMİŞİZ VESSELAM. . . 7 9 Yanıtla
  • YOZGAT-RİZE: BU ADAM ÇOK TEHLİKELİ İMANI OLSA PARA BASAN OLMAZ BİR KONUŞMAYA 200 BİN TL ALIYOR PETROL KRALI GİBİ MİLYARDER ADAM ALLAHA İNANMAZLAR BU TÜR ŞARLATANLARDAN MEDED UMARLAR 7 3 Yanıtla
  • Netoyun: Ya Şu Yorum Yazarken Sanki Adamın Kalbin çıkarıp Kesip içine bakmışlar Yada okumuşlar O kadar Emin Konuşuyorlar. ( Şüphesiz Ki Allah kalplerden geçeni iyi bilendir ) 4 6 Yanıtla
  • murooo: yalan ah hoca tyyo gıbı cınsın 5 5 Yanıtla
  • misafir: yalandır, 0 0 Yanıtla

Advertisement