Nijerya'da Boko Haram Saldırısı: 85 Ölü - Son Dakika
Güncel

Nijerya'da Boko Haram Saldırısı: 85 Ölü

Nijerya'nı Maiduguri kentinde Boko Haram'ın düzenlediği ve 3 kadın intihar bombacısı kullandığı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 85'e yükseldi.

01.02.2016 13:41  Güncelleme: 15:16

Nijerya'da Boko Haram örgütü militanlarının, Borno eyaletine bağlı Maiduguri kentinde düzenledikleri saldırıda ölenlerin sayısının 85'e yükseldiği bildirildi.

ÖLÜ SAYISI 85'E YÜKSELDİ

Ordu Sözcüsü Mustafa Ankas, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, daha önce 65 olarak belirtilen ölü sayısının 85'e yükseldiğini söyledi.

3 KADIN İNTİHAR EYLEMCİSİ KULLANILDI

Dünkü açıklamasında, saldırıda 50 kişinin de yaralandığını belirten Ankaş, kalabalık bir grup Boko Haram militanının araba ve motosikletlerle geldikleri kasabada evleri ateşe verdiklerini, kaçanların arasına dalan 3 kadın intihar eylemcisinin de üzerlerindeki bombaları patlattığını kaydetmişti.

HAYATINI KAYBEDENLERDEN 8'İ ÇOCUK

Maiduguri Hastanesi, dün hastaneye getirilen 65 cesetten 8'inin çocuk olduğunu açıklamıştı.

"BATILI TARZDA EĞİTİM YASAKTIR"

İsmi yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da, 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor.

ON BİNLERCE İNSAN YAŞAMINI YİTİRDİ

Örgüt militanlarının ülkenin kuzeydoğusundaki Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinde düzenlediği şiddet eylemlerinde son 6 yılda on binlerce kişi hayatını kaybetti.

Nijerya\'da Boko Haram Saldırısı: 85 Ölü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya'da Boko Haram Saldırısı: 85 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement