Nijeryalı Dolandırıcı 'Romeo' Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Nijeryalı Dolandırıcı 'Romeo' Yakalandı

Nijeryalı Dolandırıcı \'Romeo\' Yakalandı

Polis tarafından 'Romeo' adı verilen Nijeryalı dolandırıcı Bangkok Uluslararası Havalimanı Suvarnabhumi'de yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı.

07.02.2015 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polis tarafından 'Romeo' adı verilen Nijeryalı dolandırıcı Bangkok Uluslararası Havalimanı Suvarnabhumi'de yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı.

Asıl adının Ifeanyi George Okoronkwo olduğu öğrenilen dolandırıcı, 30'dan fazla Tayland vatandaşı kadına aşık olduğunu söyledikten sonra akıllara durgunluk verecek bir planla dolandırdı. İlk şikayet dosyası 2013 yılında bir kadının Tayland Bilişim Suçları Bürosuna 130 bin Baht (4 bin dolar) dolandırıldığını ihbar etmesiyle açıldı. Daha sonra aynı şekilde başka kurbanlarında olduğu tespit edilmesi üzerine dolandırıcılık sisteminden dolayı polisler bu kişiye 'Romeo' adını verdi.

Dolandırıcı 'Romeo' kurbanlarıyla özellikle sosyal medya üzerinden tanışıp kendini Belçikalı bir doktor olarak tanıtıp, kendi fotoğrafı yerine de internetten bulduğu beyaz birisinin fotoğrafını gönderiyor. Bir süre konuştuktan sonra tanıştığı kişilere, 'sana aşık oldum, gelip seninle Tayland'da yaşamak istiyorum' dedikten sonra sevgisinin göstergesi olarak da elmaslar, pırlantalar, mücevherler göndereceğini söylüyor. Daha sonra hediyeleri göndermek için adreslerini alıyor. Tayland vatandaşı olan ve kargo şirketinden olduklarını iddia eden bazı kişiler ise kadınları arayıp, 'Çok kıymetli eşyalarınız Tayland'a geldi, ancak gümrük ücretini ödemeniz gerekiyor' diyerek kadınlardan yüklü miktarda para alıyorlar. Kadınlar uzun süre bekledikten sonra kargo gelmeyince dolandırıldıklarını ortaya çıkmıştı.

Aynı yöntemle 30'dan fazla kadını dolandıran Nijeryalı dolandırıcı havalimanında 300 bin dolar ile yakalandı. 'Romeo' ile birlikte paraların aktarıldığı banka hesaplarının sahipleri olan Chatraporn Juthaisong ve Chinonso Emmanuel Nandi de tutukladı. - Bangkok

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nijeryalı Dolandırıcı 'Romeo' Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement