Niksar'da Kanser Standı Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Niksar'da Kanser Standı Kuruldu

Niksar\'da Kanser Standı Kuruldu

Tokat’ın Niksar ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi, kansere karşı uyarma ve bilinçlendirme standı kurdu.

21.12.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi, kansere karşı uyarma ve bilinçlendirme standı kurdu.

Cumhuriyet Caddesi Şehitler Saat Kulesi mevkisinde kurulan stantta vatandaşlara kanser ve erken teşhisi hakkında bilgilendirici broşürler ve çeşitli materyaller dağıtıldı.

Yapılan çalışma hakkında bilgiler veren Niksar Toplum Sağlığı Merkezi Pratisyen Hekimi Dr. Kadir Onur Şimşek, kanserde erken teşhisin hayat kurtardığını belirterek "Kolerektal kanser hem bayanlarda hem erkeklerde görülebilen kanser. Kolerektal kansere yakalanmamak için hayat standartları, yeme alışkanlıkları çok önemlidir. Yediğimize içtiğimize dikkat etmek lazım, güçlü gıdalarla beslenmek gerekli. Bunun birde genetik yatkınlığı çok fazla var. Ailesel kolorektal kanserler var. Bunun için önlem olarak tarama yapılması önem arz etmekte" dedi.

Dr. Şimşek ayrıca "Özellikle genetik yatkınlığı olan kişilerin 40 yaşından sonra, genetik yatkınlığı olmayan kişilerin ise 45-50 yaşından sonra bu taramaları yaptırması mutlaka her insana gerekiyor. Niksar halkı da çok duyarlı şekilde standımıza ilgi gösterdiler herkese teşekkür ediyoruz. Unutulmamalı kanser toplumumuz için çok önemli bir sağlık sorunudur ve erken teşhis hayat kurtarır" şeklinde konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da Kanser Standı Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement