Niksar'da Küçük Bilim İnsanları Projelerini Sergiledi - Son Dakika
Yerel

Niksar'da Küçük Bilim İnsanları Projelerini Sergiledi

Niksar\'da Küçük Bilim İnsanları Projelerini Sergiledi

Tokat’ın Niksar ilçesinde öğrencilerin projelerini sergilediği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

11.05.2016 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar ilçesinde öğrencilerin projelerini sergilediği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Gazi Ahmet Ortaokulu'nda açılan bilim fuarında, geleceğin bilim adamlarının projeleri teşhir edildi. Yaşları 10 ile 14 arasında değişen öğrencilerin hazırladığı projeler görücüye çıktı.

Okul bahçesinde düzenlene fuarda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından fuar hakkında bilgi veren Gazi Ahmet İlköğretim Okulu Müdürü Çetin Kaya, amaçlarının öğrencileri bir üst öğrenime donanımlı şekilde hazırlamak olduğunu belirterek "Okulumuz 5-6-7 ve 8. Sınıflarda toplam 198 öğrencisi ile eğitim öğretim yapmaktadır. Öğrencilerimiz ortaokul müfredatı ile eğitim öğretim yapmaktadır. Amacımız öğrencilerimizi bir üst öğrenim olan ortaöğretime çok yönlü olarak donanımlı bir şekilde hazırlamaktır. Okulumuz öğrenci öğretmen ve veli işbirliği ile 2015-2016 eğitim öğretim yılı içinde TÜBİTAK ile ortak bilim fuarı hazırlamıştır. Çalışmalarımız Fen Bilimleri, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce, Türkçe teknoloji ve tasarım alanındadır" dedi.

Okul Müdürü Kaya konuşmasını; "TÜBİTAK Bilim fuarı temel eğitimde bilim kültürünün gelişmesine yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlar ortaokul öğrencilerinin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmaktadır. Çocukların bu güzel emeklerine karşılık değerli büyüklerimizin buraya gelip stantlarımızı gezmeleri bizleri çok sevindirdi. Bu fuar sayesinde çocuklarımız kendilerini çok daha iyi yetiştirip geniş ufuklara sahip olacaklarına inancımız tamdır" şeklinde noktaladı.

Yapılan konuşmaların ardından TÜBİTAK Bilim Fuarının ateşi yakılarak, öğrencilerin hazırlamış oldukları proje stantları gezildi.

Program yapılan ikramların ardından sona erdi.

TÜBİTAK Bilim Fuarına İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bedir Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Akyol, Vergi dairesi Müdürü Erol Yılmaz Kantar, okul idarecileri, öğretmen ve veliler katıldı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da Küçük Bilim İnsanları Projelerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement