Niksar'da Tartı Aletlerine Zabıta Denetimi - Son Dakika
Yerel

Niksar'da Tartı Aletlerine Zabıta Denetimi

Niksar\'da Tartı Aletlerine Zabıta Denetimi

Tokat’ın Niksar İlçe Belediyesi Zabıta ekipleri, Pazartesi Pazarı’nda yaptığı denetimlerde pazar tezgahlarında bulunan ölçü aletlerindeki damga, mühür ve muayeneleri kontrol etti.

09.11.2015 12:16

Tokat'ın Niksar İlçe Belediyesi Zabıta ekipleri, Pazartesi Pazarı'nda yaptığı denetimlerde pazar tezgahlarında bulunan ölçü aletlerindeki damga, mühür ve muayeneleri kontrol etti.

Zabıta ekipleri, pazarlarda kullanılan ölçü ve tartı aletlerini tek tek kontrol ederek eski ve bakımsız olan ölçü ve tartı aletlerinin değiştirilmesi, ayrıca damgası olmayan terazilerin Niksar Belediyesi Ölçü ve Ayar Merkezi'ne getirip damga ve mühür yapılması konusunda pazar esnafını uyardı.

Niksar Belediyesi Zabıta ekipleri Pazartesi Pazarı'nda ölçü ve tartı aletlerinin 2 yılda bir olan damga ve muayenelerinin kontrolünü yapmak için çalışmalara başladı. Tüketicinin haklarının korunması amacıyla yapılan bu çalışma bütün pazarcı esnafının tartılarına uygulanıyor.

Niksar Belediyesi Zabıta Müdürü Ümit Aksu yapılan terazi denetimleri ile vatandaşların güvenli ve sağlıklı alışveriş yapmalarını hedeflediklerini belirtirken "Esnafımızın tartılarının 2 yılda bir uygulanan damga ve muayenelerini yaptırmaları hem esnafımız hem de hemşehrilerimizin saygı duyduğu bir çalışma. Hiç kimse tartının ne bir gram fazla ne de bir gram eksik tartmasını istemez. Bu bakımdan kimsenin mağdur olmaması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" dedi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da Tartı Aletlerine Zabıta Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement