Nkü'de, "Küreselleşen Dünyada İnovasyon ve Girişimcilik" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Nkü'de, "Küreselleşen Dünyada İnovasyon ve Girişimcilik" Konferansı

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) İnovatif Medya Topluluğu tarafından, "Küreselleşen Dünyada İnovasyon ve Girişimcilik" konferansı düzenlendi.

22.05.2016 13:42

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) İnovatif Medya Topluluğu tarafından, "Küreselleşen Dünyada İnovasyon ve Girişimcilik" konferansı düzenlendi.

NKÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Tekirdağlı iş adamları Mustafa Yurdanur ve İsmail Köşkdere katıldı.

İş adamı Mustafa Yurdanur, konuşmasında, Amerika'dan örnek aldığı ve Tekirdağ'da uyguladığı "restoran uçak" projesini anlattı.

Girişimcide, okumanın yanında azim, risk alabilme, sehayat ve gezi merakı ile keşfedebilme yeteneğinin olması gerektiğini belirten Yurdanur, "Dünyanın birçok yerini gezdim. Her gittiğim yerden bir şeyleri keşfetmeye çalışıp ülkemizde uygulanmasını sağladım. Restoran uçak bunlardan bir tanesidir. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizlerin ışığı ve girişimleri ile geleceğimiz aydınlanacak." diye konuştu.

Yurdanur, bir öğrencinin, "başarıya ulaşmak için 3 kesin kriter belirlemeniz gerekse bu ne olurdu?" sorusuna da "Çalışmak, çalışmak, çalışmak." diye cevap verdi.

Köşkdere Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Köşkdere de konuşmasında, üniversitede kurulan dostlukların ticari hayat üzerinde olumlu etkisi olduğunu söyledi.

Ticari kariyerinden örnekler veren Köşkdere, "Benim ticaret hacmimin belki yüzde 25'i kurduğum dostluklardan kaynaklanıyor. Ticarette paylaşmazsanız yok olursunuz." ifadelerini kullandı.

Girişimcinin her şeyden önce kendini tanıması gerektiğini aktaran Köşkdere, üniversitede radyo televizyon bölümü okuduğunu ancak pazarlama alanında çalışarak başarılı olduğunu anlattı.

Konferansın sonunda, NKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrenim Görevlisi Doç. Dr. Oğuz Kaymakçı konuşmacılara katılımlarından dolayı plaket takdim etti.

Konferansı, NKÜ akademik personeli ve öğrenciler izledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nkü'de, 'Küreselleşen Dünyada İnovasyon ve Girişimcilik' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement