Oda Başkanlarından "Asgari Ücret" Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Oda Başkanlarından "Asgari Ücret" Tepkisi

Sungurlu'da esnaf odalarının başkanları, asgari ücrette yapılan artışla birlikte esnaf ve sanatkarların üstüne düşen yükün hafifletilmesini istedi.

20.01.2016 16:47

Sungurlu'da esnaf odalarının başkanları, asgari ücrette yapılan artışla birlikte esnaf ve sanatkarların üstüne düşen yükün hafifletilmesini istedi.

Sungurlu Terziler ve Berberler Esnaf Odası Başkanı Mutlu Karslı, Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Erdal Kolaylı, Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Osman Aşutoğlu, Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Alaaddin Kayaer ve Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hacı Karatekin imzasıyla yayınlanan ortak bildiride, asgari ücretin 1 Ocak tarihi itibariyle brüt bin 273 liradan bin 647 liraya yükselmesinin önümüzdeki dönemde yeni işsizler ordusu oluşmasına ve kayıt dışılığın artmasına sebebiyet verebileceği öne sürüldü.

Çalışanlar için büyük sevinç kaynağı olan yeni asgari ücretin işverenlere ağır yükler getirdiği ifade edilen bildiride, şunlar kaydedildi:

"Orta ve büyük ölçekli iş yerlerinde çalışan işçilerin SSK primlerinin 110 TL'si devlet tarafından karşılanmasıyla gerekli desteği alırken, zaten zor durumda olan küçük ölçekli esnafımızın bu yükün altından kalkması kolay olmayacaktır. Asgari ücretin brüt bin 273 TL'den bin 647 TL'ye, net bin 300 TL'Uye yükselmesi sevindiricidir ancak ekonomik yönden dar boğazda olan ve belini doğrultamayan küçük esnaf ve sanatkar için ciddi bir sıkıntı süreci başlamıştır. Esnafımız kendi Bağ-Kur primlerini bile ödemekte zorluk çekerken, pek çoğunun birikmiş büyük borçlarının olmasına sebebiyet vermişken, asgari ücrete yapılan son zam esnaf ve sanatkarımızı daha büyük kıskaca sokacak, borçlarını bir kat daha artıracaktır. Meslek sahibinin iş bulabilmesi ve yeni işsizlerin oluşmaması için başta Çorum milletvekillerimiz olmak üzere siyasilerden esnafın sorunlarını gidermek ve çözümü noktasında girişimlerde bulunmalarını, destek olmalarını bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Oda Başkanlarından 'Asgari Ücret' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Nimetullah: Hükümet esnafı yok sayıyor 0 0 Yanıtla

Advertisement