Ödemiş Belediye Meclisi Yüzde 0,51'le Tatile Çıktı - Son Dakika
Yerel

Ödemiş Belediye Meclisi Yüzde 0,51'le Tatile Çıktı

Ödemiş Belediye Meclisi Yüzde 0,51\'le Tatile Çıktı

Ödemiş Belediye Meclisinin Temmuz ayı olağan toplantısının ikinci oturumu yapıldı.

12.07.2014 14:46  Güncelleme: 14:42

Ödemiş Belediye Meclisi'nin temmuz ayı olağan toplantısının ikinci oturumu yapıldı. Komisyona sevk edilen maddelerin görüşüldüğü toplantıda önceki toplantının ana gündem maddesi olan Saraçoğlu Konutları 3. Kısım ihalesindeki yüzde 0,51'lik kırım gündeme geldi. CHP ve MHP grubu konuyla ilgili olarak müfettiş görevlendirilmesini istedi. Belediye meclisi dünkü oturumla çalışmalarına bir ay ara verdi.

Toplantıda dilek ve temenniler bölümü bulunmamasına karşın Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem belediyenin maddi durumu ile ilgili açıklamalar yaptı. Belediyeye sırayla hacizlerin gelmeye başladığını vurgulayan Badem, "Her gün borçlar nedeniyle karşı karşıya olduğumuz tablo bu. Belediyemizin güncel ihtiyaçlarını çevirme dışında yapabildiği bir iş yok. Bundan sonra geçmişteki alışkanlıklara son verilecek. İhale ona verilmiyor, buna verilmiyor gibi bir şey söz konusu olamaz. Çünkü kör kuruşa muhtaç durumdayız. Ayrım olduğunu söyleyenler, geçmişte doğrudan teminle nasıl parça parça iş yapılmış ona baksın. Yüzde 0,51 kırım nasıl oluyor onu sorsun" dedi.

Saraçoğlu Konutları'nın vatandaşları konut sahibi yapmak adına güzel bir proje olduğunu kaydeden Badem, "İlk iki kısmın ihalesindeki kırım rakamları ortada. Üçüncü kısımda sadece yüzde 0,51 tenzilat var. Daire başına fiyatlar 15 bin lira daha yükselmek zorunda kalmış" ifadelerini kullanırken, CHP grubu adına konuşan Erol Soyuer, yüzde 0,51'lik kırımla ilgili müfettiş görevlendirilmesini talep etti.

Soyuer, "Madem böyle bir şey olduğu ifade ediliyor. Müfettiş çağıralım neyin ne olduğu anlaşılsın. Burada sonuçta bir ihale komisyonu var. Söylediklerinizden müteahhitler anlaşmış gibi bir hava çıkıyor. Kimse zan altında kalmasın gereken araştırma ve inceleme yapılsın. İhaleleri sonuçta sadece ihale komisyonu gerçekleştiriyor" dedi.

Soyuer'in bu önerisine yanıt veren Badem, "Bence de müfettiş araştırması iyi olur. İhaleyi komisyon yapıyor fakat tapusu başkasında olan konutların oturma izinlerini başkan imzalıyor. 2 metre bile olsa kimsenin arazisine izinsiz konut yapamazsınız. Tarihi tren garının karşısında inşaat izni olmadan inşaat yapıyorsunuz. Anıtlar Kurulu ile ilgili konular doğrudan Ağır Ceza'da görülüyor. Ben geçmişte bunun sıkıntısını yaşadım. Geçtiğimiz günlerde girişimlerimiz olmasa konutların inşaatı mahkemelik olacaktı" dedi.

MHP grubu adına söz alan Anıl Selek de "CHP'li arkadaşlarımızın önerisine katılıyorum. Eğer ihaleye fesat karıştırılmış ise bu incelenmeli. Müfettiş görevlendirilmeli" diye konuştu.

Tüm kararların oy birliği ile alındığı ikinci oturumda 5 madde görüşüldü. İlk madde olarak beldelerin meskun alan haritalarının güncellenmesi ele alındı. Büyükşehir Yasası sonrası mahalleye dönüşen beldelerin resmi kurumlarda karşılaştıkları sıkıntıların giderilmesi adına yapılan düzenleme meclisten oy birliği ile geçti.

Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü'nün özel ağaçlandırma sahalarının Ödemiş Belediyesi'ne devri konusu da evrakların tamamlanması için bir sonraki meclis toplantısına bırakıldı. Plansız alanlardaki irfan ve tevhid harcı 0,5 kuruş olarak belirlenirken, canlı müzik hizmeti veren işletmelerden alınan canlı müzik izin ücreti de 500 lira olarak karara bağlandı. Belediyede oluşturulan yeni daire müdürlüklerinin bütçeleri de karara bağlandı. Diğer birimlerden aktarma yoluyla yeni kurulan daire müdürlüklerine yaklaşık 1,9 milyon lira ödenek tahsis edildi. Toplantı yüzde 0,51 tartışmalarıyla son bulurken, Başkan Mahmut Badem, Ödemiş Belediye Meclisi'nin ağustos ayında toplanmayacağını ve bir aylık aranın ardından eylül ayında meclisin yeniden faaliyetlerine devam edeceğini kaydetti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş Belediye Meclisi Yüzde 0,51'le Tatile Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement