Kula: Stresle Mücadele Etmenin En İyi Yolu Ağlamak - Son Dakika
Yerel

Kula: Stresle Mücadele Etmenin En İyi Yolu Ağlamak

Kula: Stresle Mücadele Etmenin En İyi Yolu Ağlamak

"Öfke Kontrolü" seminerinde konuşan Dicle Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Tahsin Kula ''Stresle mücadele etmenin en iyi yolu ağlamaktır.'' dedi.

23.12.2014 14:58  Güncelleme: 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Tahsin Kula tarafından verilen "Öfke Kontrolü" adlı kişisel gelişim seminerlerinin bir diğeri de rektörlük personeline verildi. Senato odasında gerçekleşen seminere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Yavuz ve personeller katıldı.

KİŞİSEL GELİŞİM SEMİNERLERİNİN YARARLARI ANLATILDI

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, günümüzde sabır eşiğimizin düştüğünü ve gerek aile ortamında gerekse de toplumda çabuk asabileşebildiğimizi dile getirerek, kişisel gelişim seminerlerinin yararlarını anlattı. Personellerinin fikirlerine önem verdiklerini dile getiren Eyigün, istekler doğrultusunda kişisel gelişim seminerlerini aktifleştireceklerini söyledi.

KULA: DÜNYA'DA MUTLULUK ORANI %37

Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Tahsin Kula, İsviçre'de yapılan bir araştırmaya göre mutluluk oranının % 37,5 olduğunu ve gelişen dünyanın insanı mutsuzlaştırdığını belirleterek, insanın her zaman gönlünden geçene değil, elinde olana razı olması gerektiğini ve akıllı insanın iyilik kavramı ile yaşadığını vurguladı.

''DÜNYAYI SİZ DÜZELTEMEZSİNİZ''

"Geçmişe reset çekin. Dünyayı siz düzeltemezsiniz. Allah'ın peygamberleri bile insanları düzeltememiştir" diyen Kula, mutluluğun gönüllerde başladığına dikkat çekerek, insan vücudunun olumsuz hiçbir şeyi kaldıramayacağına ve stresin bir gün mutlaka sağlığa olumsuz etkisi olacağını belirtti.

''HAYAT İNSANI YORMAZ, İNSANI YORAN İNSANDIR''

"İnsan yaşarken kendisi olmalı" diyen Kula, "hayat insanı yormaz. İnsanı yoran insandır" dedi. Kula, stresle mücadele etmenin en iyi yolunun ağlamak olduğunu söyleyerek bu dünyaya çok bağlanılmaması gerektiğine vurgu yaptı. Öfkenin en fazla 4 dakika sürdüğünü söyleyen Kula, "sorunlar küçük olabilir ama o sorunlar çözülmezse size zarar verebilir" diyerek, öfke ile yüzleşmek gerektiğini ve öfkenin kontrolünün insanın elinde olduğunu dile getirdi. Yaklaşık bir saat boyunca slaytlar eşliğinde yaşantılarımızdan ve duygularımızdan örneklerin de verildiği semineri personel ilgi ile takip etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kula: Stresle Mücadele Etmenin En İyi Yolu Ağlamak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement