Eskişehir'de Öğrenci Girişimi Meclislerine Katılım Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Öğrenci Girişimi Meclislerine Katılım Çağrısı

Eskişehir\'de Öğrenci Girişimi Meclislerine Katılım Çağrısı

Eskişehir Öğrenci Girişimi Meclisleri Grubu, sorunları birlikte çözmek için, tüm üniversite ve lise öğrencilerine, anne ve babalarına ve tüm halka çağrı yaptı.

23.08.2014 19:13  Güncelleme: 23:24

Eskişehir'de, 2014-2015 öğrenim dönemine sayılı günler kala Eskişehir Öğrenci Girişimi Meclisleri Grubu, sorunları birlikte çözmek için, tüm üniversite ve lise öğrencilerine, anne ve babalarına ve tüm halka çağrı yaptı.

Grup adına Adalar mevkiinde stant açan öğrenciler, hazırladıkları el ilanlarını dağıtıp bilgilendirme yaptılar. Planladıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Eskişehir Öğrenci Meclisleri Girişimi sözcüsü Damla Yıldırım, ailelerinin, bilimsellikten uzak, ezberci, öğrenci gençliği robot hale getirmek için oluşturulmuş eğitim sisteminde okullarından mezun olabilmek, kendilerini okula gönderebilmek için her sene çalışıp kazandıkları tüm parayı harcamak zorunda kaldıklarını anlattı. Yıldırım, "Kaldı ki mezun olsak bile bu düzende ne bir işimiz oluyor, ne de geleceğimiz için söz sahibi olabiliyoruz. Bizler düşünen, sorgulayan üniversite ve lise gençliği olarak, bu düzene karşı sesimizi çıkarıyoruz demokratik haklarımız için, sorunlarımızın çözümü için, öğrenci meclislerinde bir araya geliyoruz. Öğrenci meclisleri, öğrenci meclislerin siyasi görüşü, milliyeti, dini-mezhebi ne olursa olsun, eşit söz hakkına sahip olduğu, özgürce düşüncelerini ifade ettiği ve çözüm ürettiği yerdir" dedi.

Ayrıca, öğrenci meclisleri sadece öğrencilerin değil, tüm emekçilerin, anne-babalarımızın sorunlarına karşı çözüm üreteceği yer olduğuna dikkat çeken Eskişehir Öğrenci Meclisleri Girişimi sözcüsü Damla Yıldırım, tüm üniversite ve lise öğrencilerini, anne ve babaları, tüm halkı öğrenci meclislerine çağırdıklarını belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Öğrenci Girişimi Meclislerine Katılım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement