Öğrenciler 434 Kilogram Atık Pil Topladı - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler 434 Kilogram Atık Pil Topladı

Ankara'nın Çubuk İlçesinde okullarda gerçekleştirilen atık pil toplama kampanyasında öğrenciler 434 kilogram atık pil topladı.

17.06.2016 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk İlçesinde okullarda gerçekleştirilen atık pil toplama kampanyasında öğrenciler 434 kilogram atık pil topladı.

Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü öncülüğünde ilçe genelindeki okullarda yapılan atık pil toplama kampanyasına öğrenciler Kasım 2015 ile Nisan 2016 tarihleri arasında 434 kilogram atık pil topladı.

Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Bektaş yaptığı açıklamada, ilçede çevre bilincinin üst düzeylere çıkartmak amacıyla çeşitli kampanyalar yürüttüklerini belirterek atık pil toplama konusunda gösterilen duyarlılık konusunda öğrencilere teşekkür etti.

Okullarda atık pillerin çevreye verdiği zararlar konusunda eğitim çalışmaları yaptıklarını ifade eden Bektaş şunları kaydetti:

"Piller küçük boyutta olduğundan dolayı elimize aldığımız gibi sokaklara ve doğaya rahatlıkça atılabiliyor. İnsanların bilmediği büyük bir nokta ise bir pilin doğaya ne kadar zarar verebileceğidir. Pillerin içinde bulunan elementler, toprağa ve suya karışarak zaman içerisinde bölgedeki canlıların yok olmasına neden oluyor. Ayrıca atık pillerin içerisindeki elementler nörolojik, sinir, sistem, böbrek, karaciğer, tansiyon gibi birçok hastalığa sebep olarak insan hayatını da riske sokmaktadır. Bu kapsamda biz de belediye olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ile yaptığımız protokolle okullar arası ödüllü atık pil kampanyası düzenledik. İlçemizden 18 okulun katıldığı yarışmada toplam 434 kilogram atık pil toplandı. Yarışmada Özel Muradiye Aksoy İlkokulu 130 kilogram atık pil toplayarak ilçe genelinde en fazla atık pil toplayan okul oldu."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrenciler 434 Kilogram Atık Pil Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement