Öğrenciler AB'yi Öğreniyor" Projesi - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler AB'yi Öğreniyor" Projesi

EDİRNE (AA) – Milli Eğitim Bakanlığı ile Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü "Öğrenciler AB'yi Öğreniyor" Projesi kapsamında okul müdürleri bilgilendirildi.

30.11.2015 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE (AA) – Milli Eğitim Bakanlığı ile Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü "Öğrenciler AB'yi Öğreniyor" Projesi kapsamında okul müdürleri bilgilendirildi.

Proje Uzmanı Berat Ezel, bir otelin toplantı salonundaki bilgilendirmede, projenin 1 yıla yakın zamandır yürütüldüğünü söyledi.

Öğrencilerin AB konusundaki bilgi düzeyinin, eğitim faaliyetleri yoluyla artırmayı amaçlandığını ifade eden Ezel, şunları kaydetti:

"İki yıl sürecek olan projenin hedefi, toplumun AB'nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusunda yüksek düzeyde bilgi sahibi olmasını sağlamaktır. Proje, özellikle ortaokul ve lise öğrencilerinin AB konusundaki farkındalıklarını etkin eğitsel tedbirler yoluyla artırmayı amaçlamaktadır. AB konusundaki bilgi düzeylerini ölçmek üzere ortaokul ve lise öğrencilerine anket uygulanması, bilgilendirme materyallerinin hazırlaması, resim, slogan, kısa öykü ve bilgi yarışmalarının düzenlenmesi, kapasite geliştirme eğitimlerinin verilmesidir.

Sonucunda ise AB'nin değerleri, temel haklar ve politikaları, AB kurumları ve görevleri, Türkiye'nin katılım süreci ve bu sürece dair reformlar üzerine farkındalık arttırıcı materyaller yoluyla ölçülebilir şekilde yükselecek. Öğrenciler ve öğretmenler, eğitime dayalı sistematik faaliyetlere katılım yoluyla AB üzerine bilgilerini arttıracaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrenciler AB'yi Öğreniyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement