Öğrenciler Akıllı Merdivenden Çıkarak Derse Giriyor - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Akıllı Merdivenden Çıkarak Derse Giriyor

Öğrenciler Akıllı Merdivenden Çıkarak Derse Giriyor

Manisa’da Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri derslere akıllı merdivenlerden çıkarak giriyor.

04.03.2015 16:37

Manisa'da Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri derslere akıllı merdivenlerden çıkarak giriyor. Sorumluluk, çalışkanlık ve empati kavramlarını öğrencilere uygulayarak öğreten okulun merdivenlerinde ise İngilizce ve Matematik ile ilgili faydalı bilgiler yer alıyor.

Manisa'da Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri "Değerler Eğitimi" kapsamında sevgi-sorumluluk, çalışkanlık ve empati kavramlarını uygulayarak öğreniyor. Bu kapsamda okulda Akıllı merdiven uygulaması hayata geçirildi. Akıllı merdiven uygulamasında merdivenlerde İngilizce ve Matematik ile ilgili faydalı bilgiler yer alıyor. Okulda ayrıca Değerler Eğitimi kapsamında Atatürk ve Türk büyükleri köşeleri de yenilendi. Sınıf kapıları ise masal kahramanların resimleriyle kaplandı.

Değerler Eğitimi projesi kapsamında okulda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Mustafa Çalık, öğrencilere değerlerin yavaş yavaş kazandırılması ve tüm yaşamlarında kullanabilmeleri için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

2014-2015 eğitim-öğretim yılında ikişer aylık periyotlar halinde, "Sevgi-Sorumluluk-Çalışkanlık ve Empati kavramlarının kazandırılması için okulda etkin bir şekilde çalışmaların başladığını, ilk değer olarak sevgi kavramını işlediklerini ifade eden Çalık, "Bu kapsamda öğrencilerin birbirlerine, büyüklerine, çevreye ve hayvanlara olan sevgilerini pekiştirici çalışmalar yaptık. Yarışmalar düzenleyerek dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendirdik" dedi.

Değerler eğitimi projesinde, ikinci değer olan Sorumluluk teması ile ilgili etkinliklerin 9 Şubat'ta başladığını 31 Mart'a kadar devam edeceğini kaydeden Çalık, "Bu kapsamda atık yağ ve pil toplama kampanyaları ile çevreye karşı sorumluluğumuz yerine getiriyoruz. Dinleme evimizi ziyaret ederek büyüklerimize 'Ailemize Karşı Sorumluluklarımız' temalı resim yarışması ile ailemize olan okulumuza karşı sorumluluklarımız temalı slogan yarışması şile sorumluluk kavramını pekiştirmeye çalışacağız" diye konuştu.

OKULDA MASAL KAPILARI

Okulun fiziki görünümüne de güzelleştirmeye başladıklarının altını çizen Çalık, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tüm bu çalışmaların yanı sıra okulumuzun fiziki görünümünü başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm velilerimizin ve misafirlerimizin gelmekten mutluluk duyacağı bir görünüme kavuşturma çalışmalarımıza başladık. Bu kapsamda Atatürk ve Türk büyükleri köşelerimizi yeniledik. Sınıf kapılarımızı masal kahramanlarımızın resimleriyle kapladık. Akıllı merdiven uygulamasını hayata geçirdik. İnşallah yaz aylarında Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve Yunusemre İlçe Belediyemizin katkıları ile çalışmalarımızı tamamlayarak çok farklı bir okul meydana getirmeyi planlıyoruz. Bu çalışmalarda beni yalnız bırakmayan müdür yardımcılarıma, velilerimize, öğretmenlerimize öğrencilerimize teşekkür ediyorum." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Akıllı Merdivenden Çıkarak Derse Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement