Öğrenciler Beyşehir İçin Park Projesi Tasarlayacak - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Beyşehir İçin Park Projesi Tasarlayacak

Öğrenciler Beyşehir İçin Park Projesi Tasarlayacak

Konya’da, peyzaj mimarisi eğitimi alan üniversite öğrencileri uygulama için Konya’nın Beyşehir ilçesinde 35 ayrı park projesi tasarlayacak.

16.10.2014 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da, peyzaj mimarisi eğitimi alan üniversite öğrencileri uygulama için Konya'nın Beyşehir ilçesinde 35 ayrı park projesi tasarlayacak.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarisi Bölümü'nde peyzaj mimarisi eğitimi gören 35 öğrenci, park projeleri tasarlamak amacıyla çalışma yapmak üzere Beyşehir'e geldi. Konya'dan gelen akademisyen ve öğrencilere ilçe merkezindeki alan incelemelerine Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Bilal Kökçü ile kurumda çalışan şehir plancıları da eşlik etti.

SÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, açıklamada, hayata geçirilecek park projesi çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Beyşehir Belediyesi'nin de destek ve katkılarıyla ilçedeki park projesi geliştirilebilecek sahaları bölüm öğrenciler ile beraber tarayıp incelediklerini vurgulayan Doç. Dr. Polat, Esentepe Mahallesi'nde Beyşehir Gölü ve Anamas Dağı manzaralı hakim tepeyi çok beğendiklerini söyledi. Buradaki sahaların peyzaj açısından değerinin çok yüksek olduğunu, kendilerinin akademisyen olarak bu tür alanlarda aradıkları en önemli özelliğin sahanın güzel bir manzara özelliğine sahip olması olduğunu ifade eden Doç. Dr. Polat, "Alanın göl ve dağ manzarası mükemmel. Buraya bir park yapılması, parkın bu manzarayla birlikte kıymetini çok artıracaktır. Burası bence bulunmaz bir yer. Bir de Beyşehir'in günbatımı meşhur, burası da çok güzel bir nokta, günbatımı, manzara ve işte yakın çevresindeki yerleşim birimleriyle burası gerçekten güzel bir yer. Konya'da olsa bir semt parkı diyebiliriz ama burası bir kent parkı taşıyabilecek bir yer" dedi.

Polat, 35 bölüm öğrencimin Beyşehir'de elde ettikleri verilerin ardından 35 ayrı park projesi hazırlayacağını belirterek, "Bir öğrenci çalışması ama yüzde 70-80 civarında uygulanabilirliği var. Biz de çıkan projeleri belediyemizle paylaşacağız. İnşallah onlar da faydalanıp buraya bir park uygulaması yaparlar" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Beyşehir İçin Park Projesi Tasarlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement