Öğrenciler Tasavvuf Müziğinde Yarıştılar - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Tasavvuf Müziğinde Yarıştılar

Keçiören Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ortaokullar arası Türk Tasavvuf Müziği Seslendirme Yarışması finali büyük çekişmeye sahne oldu.

03.05.2016 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ortaokullar arası Türk Tasavvuf Müziği Seslendirme Yarışması finali büyük çekişmeye sahne oldu.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmanın final bölümünde 14 finalist öğrenci dereceye girmek için yarıştı. Jüri üyeliğini İlçe Müftülüğü din görevlilerinin yaptığı yarışmada öğrenciler, sazlara uyum, ses kalitesi, sahne performansı, sözlerin doğru okunması ve eserin zorluk derecesi kriterlerine göre değerlendirildi. İlahiler ve Türk Tasavvuf Müziği eserlerinin seslendirildiği final yarışmasında jüri heyeti puanlamaya geçerken, öğrencilerden oluşan koro da mini bir ilahi konseri verdi.

Yarışmanın birincisi Tarhuncu Ahmet Paşa Ortaokulu'ndan Lütfi Özkan, ikinci Keçiören İmam Hatip Ortaokulu'ndan Ayşe Zeynep Yalçınkaya ve üçüncü Toygar Börekçi Ortaokulu'ndan Nuran Zeynep Öksüzler olurken, dereceye giren üç öğrenciye de altın, ney ve Safahat kitabı hediye edildi. Yarışmaya katılan bütün öğrencilerin gönüllerin birincisi olduğunu ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Eminim ki jüri heyeti dereceye girenleri belirlemekte zorlandı. Çünkü yarışmaya katılan çocuklarımızın hepsi çok başarılıydı. Yarışmaya katılan öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Tasavvuf Müziğinde Yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement