Öğrenciler Uyuşturucu Madde Konusunda Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Uyuşturucu Madde Konusunda Bilgilendirildi

Yerköy ilçesinde, öğrencilere yönelik "Madde bağımlılığı ve uyuşturucuyla mücadele" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

24.03.2015 13:43

Yerköy ilçesinde, öğrencilere yönelik "Madde bağımlılığı ve uyuşturucuyla mücadele" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Kamil Ünlü, Yerköy Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesindeki toplantıda, madde kullanımı ve bağımlılığının ortaya çıkmasına merak, arkadaş gurubuna uyma, farklı gözükme arzusu, model alma, 'bir kereden bir şey olmaz' düşüncesi, kişisel sorunlardan kurtulacağım yanılgısı gibi nedenlerin yol açtığını söyledi.

Eğitim hayatı konusunda da öğrencilere bilgiler veren Ünlü, madde bağımlısı olan kişilerin yaşamlarında ve aile hayatlarında başarısızlık içerisinde olduğunu, madde bağımlısı olan kişilerin genç yaşta hayatlarını kaybettiğini vurguladı.

Ünlü, madde kullanımının suç artışı gibi sosyal sorunları da beraberinde getirdiğini ifade ederek, uyuşturucu tacirlerinin kişilere, özelikle arkadaşları vasıtasıyla yaklaştığını ve "Bir kez dene, hoşuna gitmezse kullanmazsın" diyerek kandırdıklarını, bu tür durumlara karşı kesinlikle uyanık olunması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Uyuşturucu Madde Konusunda Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement