Öğrencilerden Çevre Mesajı - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerden Çevre Mesajı

Öğrencilerden Çevre Mesajı

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte 5 Haziran Dünya Çevre Günü, kutlandı.

05.06.2015 14:27

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte 5 Haziran Dünya Çevre Günü, kutlandı.

Temiz bir çevre için duyarlılık oluşturmak amacıyla yapılan etkinlikler, 'Dünya Çevre Günü Yürüyüşü' ile başladı. Etibank Parkı'ndan saat 10.00'da başlayan yürüyüşe, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Temizlik İşleri Müdürü Sedat Sevim, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar ve temizlik işleri müdürlüğü personeli hizmet araçlarıyla birlikte katıldı. Renkli yürüyüşte öğrenciler taşıdıkları 'Doğa senin evin, bunu korumak görevin', 'Temiz hava, toprak, su, en büyük hazinemiz bu' yazılı pankartlarla 'çevre kirliliğine hayır' mesajı verdi.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile devam eden törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, çevrenin korunmasının toplumsal bir sorumluluk olduğunu söyledi. Doğa korumacılığının genç kuşaklara aşılanması için eğitime önem verilmesi gerektiğini belirten Kurtulan, "Bize verilen nimetlerin değerini maalesef çevremizi, sağlığımızı kaybettikten sonra anlıyoruz. Gelecek nesillere, suyun ve bereketli bir toprağın bol olduğu bir ülke bırakmanın sorumluluğu içinde olmalıyız. Bunu, toplumun bütün katmanlarıyla gerçekleştirmeliyiz. Cam, karton gibi atıkların yeniden değerlendirilmesi için çeşitli projeler hazırlıyoruz. Eğitim faaliyetleri ile de tüm okullara çevrenin önemini anlatacağız. Mustafakemalpaşa'yı havasıyla, suyuyla, yeşil alanlarıyla yaşanabilir bir şehir hedefine ulaştırmak için birlikte yol alacağız" dedi.

Temizlik İşleri Müdürü Sedat Sevim ise, ekolojik dengenin korunması için çevresel kaynakların daha değerli kullanılmasının gerektiğini dile getirerek, çevre bilincini küçük yaşlardan itibaren çocuklara kazandırılmasının önemine dikkat çekti. İlkokul öğrencilerinin geri dönüşüm malzemelerinden hazırlanmış defile gösterisine sahne olan etkinlikler, 'Çevre Andı'nın okunmasıyla sona erdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilerden Çevre Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement