Öğrencilerden Organ Bağışı Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerden Organ Bağışı Kampanyası

Öğrencilerden Organ Bağışı Kampanyası

Samsun’un Bafra ilçesinde “Organ Bağışında Gençlerle El Ele Projesi” kapsamında Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri cuma namazı öncesi organ bağışı etkinliği düzenledi.

17.04.2015 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Bafra ilçesinde "Organ Bağışında Gençlerle El Ele Projesi" kapsamında Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri cuma namazı öncesi organ bağışı etkinliği düzenledi.

Bafra Atınkaya Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Naim Okay'ın koordinatörlüğünde Büyük Cami'de düzenlenen etkinlikte öğrenciler stant açarak organ bağışı tanıtımı yaptı ve form dağıtarak bağış topladı.

Koordinatör öğretmen Naim Okay proje hakkında yaptığı açıklamada, "Ekim 2014 tarihinde başlattığımız projemiz Türkiye'ye örnek olmuş ve 2 Şubat 2015 Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Organ Nakli Vakfı'nın ortaklaşa yürüttüğü Gençlerle organ bağışı projesi ile 30 Mart 2015 tarihindeki Samsun Sağlık İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülecek olan 'Organ Bağışına Genç Dokunuş' konulu 17 ilçede konferans projesine ilham kaynağı olmuştur" dedi.

Öğrenciler cami bahçesinde organ bağışı tanıtımı yapıp bağış alırken Bafra Müftüsü İsmail Çiçek ise cuma namazı sohbetinde "İslam ve organ bağışı" konusuna yer verdi. Çiçek, organ bağışının caiz olduğunu dile getirdi.

İsteyenin organ bağışı yapabileceğini vurgulayan Müftü Çiçek, "Eğer siz organlarınızı bağışladınız o sizden sonra o organlarıyla kötülük işlese yanlış yola gitse bundan sorumlu değilsiniz. Biri sizin kolunu kesip hırsızlık yapsa siz bundan sorumlu olabilir misiniz? Hayır, insan kendi zihni ile düşüncesi ile yaptığı şeyden sorumludur dolayısıyla siz sorumlu olmayacaksınız" şeklinde konuştu.

Yapılan etkinliğe öğrencilere destek vermek amacıyla Bafra İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın da katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilerden Organ Bağışı Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement