Öğrencilere Sosyal Güvenlik Bilinci Anlatılıyor - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere Sosyal Güvenlik Bilinci Anlatılıyor

Öğrencilere Sosyal Güvenlik Bilinci Anlatılıyor

Adıyaman Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından okullarda öğrencilere sosyal güvenlik bilinci anlatıyor.

05.03.2015 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından okullarda öğrencilere sosyal güvenlik bilinci anlatıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumunun 2010 yılında yaptığı protokol kapsamında öğrencilere sosyal güvenlik eğitimleri veriliyor. Adıyaman Sosyal Güvenlik Kurumu uzmanları tarafından öğrencilere sosyal güvenlik konularında bilgiler aktarılıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Fuat Tekin, eğitimlerin verileceği okulların belirlendiğini ve ilk olarak Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesinde eğitim verildiğini kaydetti.

Tekin, "Sosyal Güvenlik Kurumu, toplumumuzun yüzde 90'ınına hizmet veren bir kurumdur. Okullarımızda öğrencilerimize sosyal güvenlik bilincini aşılamaya çalışıyoruz. Toplumda kayıt dışılığı azaltmaya yönelik süreci kapsıyor. Sosyal güvenliğin ne olduğu, neleri kapsadığı, hak ve hükümlülüklerin ne olduğu bilinçlendirme konuları arasında yer alıyor. Toplum yeterli bilgiye sahip değil. Bu tür faaliyetleri arttırarak sosyal bilincini yaymak istiyoruz. Bu bilincin çocuk yaşlarda yerleştirilmesi gerekiyor" dedi.

Tekin ayrıca, bu eğitimlerinden ardından Sosyal Güvenlik Kurumu ile Marmara Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan akıllı ilaç kullanımına yönelik bilgilendirme yapılacağını kaydetti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilere Sosyal Güvenlik Bilinci Anlatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement