Öğrencilere "Stres, Kaygı ve Öfke Kontrolü Semineri" - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere "Stres, Kaygı ve Öfke Kontrolü Semineri"

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Pazaryeri Yurt Müdürlüğü tarafından öğrencilere "Stres, kaygı ve öfke kontrolü" konulu seminer verildi.

05.11.2014 09:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Pazaryeri Yurt Müdürlüğü tarafından öğrencilere " Stres, kaygı ve öfke kontrolü" konulu seminer verildi.

Uzman Psikolog İlker Küçük, Yurt Müdürlüğü Salonu'ndaki seminerde, öfkenin beden ve beyindeki rahatlık düzeyinin bozulması, uyarılmanın, stresin, ihlal, saldırı ve engellenme şeklinde yorumlanmasıyla ortaya çıkan ve davranışsal olarak ifade edilen bir kızgınlık duygusu olduğunu bildirdi.

Öfkenin beraberinde vücutta birçok rahatsızlığa sebep olabileceğini belirten Küçük, şöyle konuştu:

"Önemli ve asıl olanın öfkeye son vermek değil, öfkeyi kontrol etmek. Öfkeyi doğru ifade etme becerisini kazanmaya 'öfke kontrolü' denir. Bunda temel amaç saldırganlıktan uzak, şiddet içermeyen, kişinin çevresine ve kendisine zarar vermeyecek şekilde duygusunu ifade etme becerisini kazanmasıdır. Bunda altın kural '15 saniye dur, düşün, harekete geç'. Kendimizi kontrol ederek öfkemizi yararlı bir hale getirmek mümkün." - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrencilere 'Stres, Kaygı ve Öfke Kontrolü Semineri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement