Öğrencilerin Tatil Adresi, Gençlik Merkezleri - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerin Tatil Adresi, Gençlik Merkezleri

Yarıyıl tatiline giren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, karne sevincinin hemen ardından, eğlenme, dinlenme aktivitelerinin adresi olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Çocuk ve Gençlik Merkezlerini seçti.

01.02.2016 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yarıyıl tatiline giren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, karne sevincinin hemen ardından, eğlenme, dinlenme aktivitelerinin adresi olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Çocuk ve Gençlik Merkezlerini seçti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelinde bulunan 8 Aile Yaşam Merkezi bünyesindeki Çocuk Kulübü ve Gençlik Merkezleri, eğitime katkılarının yanı sıra eğlencenin merkezi, velilerin de buluşma yeri olarak yarıyıl tatilinde dolup taşıyor.

Yarıyıl tatilinde de üyelerini çeşit çeşit etkinlikle ağırlayan merkezler, pek çok branşta, çocukların ve gençlerin yeteneklerini geliştirmesine, ücretsiz kurslarla da eğitim hayatlarına başarılı bir şekilde devam etmelerine katkı sağlıyor.

YARIYILDA DERSLERİNE TAKVİYE

Okullarla birlikte yürütülen işbirliği çerçevesinde, Çocuk Kulüpleri ve Gençlik Merkezleri, 'etüt merkezi' gibi hizmet verirken, dar gelirli ve dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere yönelik ücretsiz takviye kursları düzenleniyor. Merkezlerde ayrıca yarıyıl tatilinde verilen hızlandırılmış kurslarla da pek çok öğrenci, eksikliklerini tamamlıyor.

Eğitim, sanat ve spor gibi pek çok konuda 14-24 yaş arası gençler için ücretsiz kursların düzenlendiği merkezlerde, 3-7 yaş arası minikler için de okul öncesi etkinlikler düzenleniyor.

Merkezlerde !Ana Sınıfı (Faaliyet Sınıfı), Türkçe, Tarih, Sosyal Bilgiler, Matematik, Fen Bilgisi, İngilizce, Arapça, Osmanlıca, Satranç, El Sanatları, Bilgisayar, Resim, İlk Yardım, Müzik (Gitar, Bağlama, Keman, Ud, Ney), Tiyatro - Drama' olmak üzere pek çok konuda kurs, etüt ve ders veriliyor.

Haftanın 7 günü faaliyet gösteren merkezlerin her birinden, binlerce çocuk ve genç yararlanıyor. Boş vakitlerini değerlendiren, oyun salonlarında gönüllerince eğlenen çocuk ve gençler, spor aktivitelerinden yararlanıyor ve çeşitli alanlarda açılmış eğitim amaçlı kurslara katılıyor, ders çalışıyor.

Resim yapan, şarkılar söyleyen, tiyatro ve halkoyunlarıyla ilgilenen çocuk ve gençler, ayrıca sağlık, psiko-sosyal destek, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinden de yararlanabiliyor.

Merkezlerde, gençler ve çocuklar, voleybol, basketbol, futbol, badminton, karate-do, taekwondo, güreş, judo, boks, yüzme, masa tenisi, bilardo, kort tenisi, airhockey, bowling, bay bayan kondisyon, pilates, step- aerobik, jimnastik, BESYO (beden eğitimi ve spor yüksek okulu hazırlık) kursları gibi sportif faaliyetlerin yanı sıra diksiyon, koro, kent gezileri, müze gezileri, sinema günleri, seminerler, halk oyunları, airhockey, bilardo, masa futbolu, zeka oyunları, internet gibi sosyal ve kültürel faaliyetlere katılabiliyor. Çocuk ve Gençlik Merkezlerine çocuklarını getiren veliler de yeni dostluklar kurup, güzel vakit geçirme imkanı buluyor.

MERKEZLERE HER ZAMAN BAŞVURULABİLİR

Aile yaşam merkezleri bünyesinde bulunan Çocuk Kulüpleri ve Gençlik Merkezlerine yıl içinde her zaman başvurup aktivitelerden yararlanma imkanı bulunuyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilerin Tatil Adresi, Gençlik Merkezleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement