Öğretim Üyesinden Meslektaşları Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Öğretim Üyesinden Meslektaşları Hakkında Suç Duyurusu

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömür Taşkın, fakültede görevli 3 öğretim üyesi hakkında "Görevi kötüye kullanma", "Sahtecilik", "Suç delillerini yok etmek" ve "dolandırıcılık" iddialarıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

16.10.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömür Taşkın, fakültede görevli 3 öğretim üyesi hakkında "Görevi kötüye kullanma", "Sahtecilik", "Suç delillerini yok etmek" ve "dolandırıcılık" iddialarıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Taşkın, şikayet dilekçesinde, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nde görev yaptığını, 2013 yılının Şubat ayından bu yana da Tıp Fakültesi Hastanesi dışında kendi muayenehanesi bulunan öğretim üyesi statüsünde çalıştığını belirtti.

Yaklaşık iki yıl önce Başbakanlık İletişim Merkezine, tıp fakültesi hastanesinde usulsüz işlemler yapıldığı yönündeki şikayet üzerine Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'ndeki tüm öğretim elemanları hakkında savcılıkça soruşturma başlatıldığını anlatan Taşkın, savcılığın şüphelilerin kamu görevlisi olması ve suçun görevle ilişkisi nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'nden idari soruşturma yapılması ve soruşturma izni verilmesi için talepte bulunduğunu kaydetti.

Rektörlükçe açılan soruşturmaya yazılı savunmasının yanı sıra usulsüzlüklerle ilgili şikayet dilekçesi verdiğini bildiren Taşkın, şöyle devam etti:

"Öğretim üyeleri  İ.M. ve M.Ş, 650 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği üniversitede direkt gelir getirici işlem yapmaya yasaklı oldukları halde özel muayenehanelerinde para alarak veya almayarak hastalarının ameliyat ve amniyosentez işlemlerini kanuna aykırı olarak üniversite hastanesinde gerçekleştirmiştir. Haberim olmadan zorunlu olduğu için adımı kullanarak sisteme giriş yapmış, soruşturma başlayınca da resmi nitelikteki amniyosentez kayıt defterini kasıtlı olarak yok etmişlerdir. Bu durum sahte belge düzenlenmesine sebebiyet vermektir. M.E.A. ise bu işlemlere göz yumarak, girmediği işlemlerden haksız performans geliri elde etmiştir."

Taşkın, soruşturmacı K.B'nin soruşturmayı gereği gibi yönetmediğini, haksız eylemlerin ortaya çıkmasını engelleyerek görevini kötüye kullandığını öne sürdü.

Bölümde görevli asistanlardan konuyla ilgili beyan alınması durumunda hakikatlerin ortaya çıkacağını öne süren Taşkın, "Adı geçen ve tespit edilecek diğer failler hakkında cezalandırılmak üzere kamu davası açılmasına karar verilmesini mağdur sıfatıyla istirham ederim" ifadesini kullandı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğretim Üyesinden Meslektaşları Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement