"Oksitosin: Güven Üzerine Denemeler" - Son Dakika
Güncel

"Oksitosin: Güven Üzerine Denemeler"

"Oksitosin: Güven Üzerine Denemeler"

Haydarpaşa sahasındaki tarihi Dikimevi binası çağdaş sanat sergisine ev sahipliği yapıyor.

10.10.2016 08:17  Güncelleme: 08:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1900'lerin başında inşaa edilen Tarihi Haydarpaşa Garı'ndaki Dikimevi- Muhacir Misafirhanesi binası, tarihinde ilk defa bir günlüğüne kamuya açık bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Çağdaş sanat ortamındaki genç ve yeni sanatçıları görünür kılmak misyonu ile çalışmalarını yürüten DAS Art Project., bu tarihi binada "Oksitosin: Güven üzerine denemeler" adlı ilk sergisi gerçekleşecek.14 Ekim 2016'da açılışı yapılacak ve tek bir gün açık kalacak serginin teması ise güven.

Genç küratöryel ekibi ve farklı disiplinlerde üretim gerçekleştiren sanatçılarıyla "DAS Art Project.", "Oksitosin: Güven üzerine denemeler" adlı ilk sergisini 14-15 Ekim 2016 tarihlerinde Tarihi Haydarpaşa Garı Dikimevi-Muhacir Misafirhanesi Binası'nda gerçekleştiriyor. Sergi,14 Ekim 2016 akşamı performanslarla açılacak ve ertesi gün izleyicilerin ziyaretine açık olacak. Sergi kataloglarını klasik bir arşivleme niteliğinden çıkaran küratöryel ekip, farklı yazarlarla her evin kütüphanesinde kendine yer açacak "kaynak" niteliğinde de bir çalışma gerçekleştirdi.

İlk adı Muhacir Misafirhanesi olan Mimar Kemaleddin'in eseri bu tarihi, ikonik binada yer alan çöküntülerin beraberinde getirdiği tekinsizlik tüm sergide fark edilecek. ÜsküdarKadıköy'e bağlayan Haydarpaşa Köprüsü üzerinde yer alan girişten Haydarpaşa sahasına girecek olan seyirciler sergi alanına geldikleri anda farklı bir dünyaya girecek ve aslında güven alanlarından çıkmayı deneyimleyecekler.

TEK BİR GÜN SÜRECEK DENEYİM

Multi-disipliner sanatçıları bir araya getiren sergi, enstalasyondan performansa uzanan geniş yelpazede izleyiciye "güven" teması dahilinde farklı deneyimler yaşatacak. Kıymet Daştan, Tarık Töre, Meriç Canatan, Güssol, Can Küçük, Deniz Kaprol'ün de aralarında bulunduğu 23 sanatçının bu temada ortaya çıkan sorularını bir araya getiren sergide, izleyici sanatçıların kişisel deneyimlerinden gelen güven sorgulamalarına tanıklık ederek, sanatçılarla ortak hislerini paylaşacak.

Küratöryel ekibin kapsamlı çalışmaları ile farklı disiplinlerden yazarları bir araya getiren bir "kaynak" niteliğinde hazırladığı sergi kataloğu, sergiyi arşivleme işlevinin yanı sıra farklı disiplinlerden, sergiyle aynı temada çalışmaları buluşturuyor. Oksitosin'in sergi kataloğu; aralarında, Yalçın Tosun, Süreyyya Evren, Ümit İnatçı'nın da bulunduğu, farklı arka planları olan yazarları bir araya getiriyor. İnisiyatifin amacına yönelik bir şekilde sergi yalnızca 14-15 Ekim tarihleri arasında açık kalacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Oksitosin: Güven Üzerine Denemeler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement