Okul Çevrelerinde Tek Dal Sigara Bile Satanlara En Ağır Ceza - Son Dakika
Güncel

Okul Çevrelerinde Tek Dal Sigara Bile Satanlara En Ağır Ceza

Okul Çevrelerinde Tek Dal Sigara Bile Satanlara En Ağır Ceza

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yapılan Eğitim Öğretim Değerlendirme Toplantısında konuşan Kaymakam Metin Kubilay, "Okul çevrelerinde tek dal sigaranın kesinlikle yasaklanması ve gereken uyarıların yapılmasını istiyorum.

18.11.2016 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yapılan Eğitim Öğretim Değerlendirme Toplantısında konuşan Kaymakam Metin Kubilay, "Okul çevrelerinde tek dal sigaranın kesinlikle yasaklanması ve gereken uyarıların yapılmasını istiyorum. Uyarılara rağmen çocuklarımıza o kötülüğü yapan varsa en ağır cezai işlemler uygulanacaktır" dedi.

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıya Kaymakam Kubilay'ın yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Göksel Söylemez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Yazı İşleri Müdürü Muhteber Kuralay, Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair ve İrfan Danışmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü İdris Gündüzalp ve okul müdürleri katıldı. Eğitim Öğretim Değerlendirme Toplantısında, öğrencilerin eğitimlerine daha sağlıklı ve güvenli devam edebilmeleri açısından önemli kararlar alındı.

"Eğitimde marka kent olmak için ilçemizde eğitim seferberliği başlattık"

Toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Kubilay, "Çerkezköy'ün eğitimde marka kent olması için ilçemizde eğitim seferberliği başlattık. Eğitim ile ilgili her konuya yakından ilgiliyiz. Çocuklarımızın eğitiminden daha önemli bir meselemiz yoktur. Dönem başında yaptığımız Eğitim Öğretim Hazırlık Toplantısında üzerinde durduğumuz önemli konulardan biri Çocuk Koruma Kanunu ile Uyuşturucu Bağımlılıkla Mücadele konusu idi. Çocuk Koruma Kanunu ile Uyuşturucu Bağımlılıkla Mücadele kapsamında Kaymakamlıkta da toplantı gerçekleştirdik. Kolluk kuvvetlerimiz üzerine düşen görevleri yerine getiriyorlar. Sizlerin de idareci olarak sorumluluk alanınızda hiçbir olumsuzluğa izin vermemenizi istiyorum" dedi.

"Okul çevrelerinde tek dal sigaranın kesinlikle yasaklanması ve gereken uyarıların yapılmasını istiyorum"

Eğitim seferberliğini gölgelemeye hiç kimsenin hakkının olmadığını da söyleyen Kaymakam Kubilay, "Okul çevrelerinde tek dal sigaranın kesinlikle yasaklanması ve gereken uyarıların yapılmasını istiyorum. Uyarılara rağmen halen çocuklarımıza o kötülüğü yapan var ise sorumluları hakkında en ağır cezai işlemler uygulanacaktır. Önemli konulardan biri de güvenli gıda tüketimi konusunda okul yemekhanelerinin ve okul kantinlerinin düzenli olarak denetlenmesidir. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün kontrolünde sürekli olarak gerekli denetimler yapılacaktır. Yine kolluk kuvvetlerimiz ile işbirliği içerisinde servis araçlarının denetimlerinin düzenli olarak yapılmasını, denetim raporlarının doldurulmasında gerekli hassasiyeti göstermenizi istiyorum. Çocuklarımızın eğitimi ile ilgili yapılan hataların telafisi yoktur. Onun için hiçbir olumsuzluğa mahal vermeden çalışmalarımızı yürüteceğiz. Okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi için yapılacak çalışmalar öğrencilerin olmadığı saatlerde yapılacak. Boya ve badana dahi olsa ders saatlerinde yapılmayacak" diye konuştu.

"Kameraların çalışır durumda olmasına özen gösterilsin"

Okullarda güvenlik kameralarının çok önemli olduğunu belirten Kaymakam Kubilay, "Bütün kameraların çalışır durumda olmasına özen gösterilsin. Nöbetçi öğrenci bulundurulması ve ziyaretçi defterinin imzalanması uygulaması devam edecek. Çocuklarımızın sorumluluk bilincini öğrenmesi için nöbetçi öğrenci uygulamasının önemli olduğunu düşünüyorum. Okul giriş çıkışlarının kontrolü içinde ziyaretçi defteri önemli bir belge olacaktır" açıklamasında bulundu.

"Tüm halk eğitim kurslarını yakından takip ediyorum"

31 Ocak 2014 itibari ile başlayan Halk Eğitim Kampanyasına da değinen Kubilay şu ifadeleri kaydetti:

"Halk Eğitim Kampanyasında çok önemli rakamlara ulaştık. Biz Halk Eğitim Kurslarımızın devlet ile vatandaş arasında önemli bir köprü vazifesi gördüğüne inanıyoruz. Kampanyamız tüm hızıyla devam ediyor. Bütün okul müdürlerimiz okullarında Halk Eğitim Kurslarını açacak. Kampanya çerçevesinde 50 bin kursiyer hedefini hep beraber yakalayacağız. Aynı şekilde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen destekleme kurslarımıza da çok önem vereceğiz. Kurslarımıza her geçen gün talep artıyor. Tüm halk eğitim kurslarını yakından takip ediyorum. Bütün okul aile birlikleri ve okul müdürlerinin de katılacağı bir toplantı gerçekleştirileceğiz ve okullarımızın sorunlarını yerinde görmek içinde her okulumuza özel toplantılar gerçekleştirileceğiz. Geleceğin teminatı olan çocuklarımızın sorumlulukları hepimizin omuzlarındadır. Eğer eğitimde marka kent olmak istiyorsak başarılı olmak için daha fazla çalışacağız."

"Yüzbinlerce Euro kaynak ilçemiz eğitimine aktarıldı"

AB Hibe Projelerinden ve Kalkınma Ajansı Projelerinden yararlanması için tüm okulların mutlak surette proje üretmesini isteyen Kubilay konuşmasını şöyle noktaladı:

"AB Hibe Projeleri ve Kalkınma Ajansı Projelerinden yararlanmak için Kaymakamlığımız bünyesinde Proje Koordinasyon Birim kuruldu. Şimdiye kadar yüzbinlerce Euro kaynak ilçemiz eğitimine aktarıldı. Çocuklarımızın yurt dışına çıkma deneyimi oldu. Çocuklarımız proje çalışmalarını yürüterek önemli deneyim kazanmış oluyorlar."

Kaymakam Kubilay konuşmasının aradından tüm kurum amirlerine başarılı çalışmalar ve örnek projelerin artırılması temennilerinde bulundu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Okul Çevrelerinde Tek Dal Sigara Bile Satanlara En Ağır Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement