Okul Çevresinde Toplanan Kişiler Valilik Kararı ile Uzaklaştırılacak - Son Dakika
Güncel

Okul Çevresinde Toplanan Kişiler Valilik Kararı ile Uzaklaştırılacak

Antalya valiliği 2014-2015 eğitim öğretim yılı öncesinde okulla ilişiği olmayıp okul çevresinde toplanan kişiler valilik kararı ile uzaklaştırılacak.

07.09.2014 10:58

Antalya valiliği 2014-2015 eğitim öğretim yılı öncesinde okulla ilişiği olmayıp okul çevresinde toplanan kişiler valilik kararı ile uzaklaştırılacak.

Antalya il Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada okulla ilişiği olmayıp okul çevresinde toplanan kişilerin uzaklaştırılacağı bildirildi.

Açıklamada, "Antalya İl sınırları içerisinde kamu düzeninin sağlanması, okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, özellikle okul giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel gürültü, kavga, taciz gibi olayların önüne geçilmesi, okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak okul ile ilişiği olmayan, işsiz güçsüz, boşta gezen kişilerin okul çevresini mekan tutmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerden öğrencilerimize gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikenin engellenmesi, uyuşturucu satıcılarının asıl hedefinin gençlerimiz olduğu husus dikkate alınarak, okul çevresinde uyuşturucu ile mücadele yapılması, yasadışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi kandırmalarının engellenmesini düzenleyen 'Okulla İlişiği Olmayıp Okul Çevresinde Toplanan Şahısların, Okul çevresinden Uzaklaştırılması ve Bu Karara Uymayanlara İdari Para Cezası Uygulanmasına Dair Valilik Kararı' alınmıştır" denildi.

Açıklama, şöyle devam etti:

"İlkokul, ortaokul, lise ve dengi düzeyindeki okulların çevresinde, bahçesinde veya okul dış kapısı önünde, okul öğrencisi olmayan, okulla ilişiği bulunmayan ve öğrenci velisi olmayan şahıslar okul çevresinde bulundurulmayacaktır. Öğrencilerin şiddet içeren olaylardan, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan, ruhsal, bedensel ve cinsel yönde etkileyecek müstehcen neşriyat ve diğer olumsuz unsurlardan, yasa dışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden korunması için, okul ile ilişiği olmayan, işsiz güçsüz, boşta gezen, durumundan şüphelenilen kişilerin okul önü ve çevresini mekan tutmaları önlenecektir. Ayrıca ilkokul, ortaokul, lise ve dengi düzeyindeki okulların çevresinde, bahçesinde veya okul dış kapısı önünde, okul öğrencisi olup (sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunan öğrenciler hariç) mazereti olmaksızın ders saatinin dışında öğrenci ve şahısların bulunmasına izin verilmeyecektir. Yukarıda (a) ve (b) bendinde alınan ve eğitim-öğretim dönemlerini kapsayan kararlara uymayanlar hakkında 5442 sayılı İl İdare Kanunu'nun 66. Maddesi, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesi ve diğer hükümleri gereği yasal işlem yapılacaktır." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Okul Çevresinde Toplanan Kişiler Valilik Kararı ile Uzaklaştırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement