Okul Öncesi Eğitimde Güçlendirme Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Okul Öncesi Eğitimde Güçlendirme Çalışmaları

Okul Öncesi Eğitimde Güçlendirme Çalışmaları

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Grup Başkanı Altındağ, "Okul öncesi eğitime yönelik ücretsiz bir model geliştirmek istiyoruz" dedi.

05.09.2012 14:25  Güncelleme: 14:43

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Grup Başkanı Murat Altındağ, "Okul öncesi eğitime yönelik biraz daha ulaşılabilir, esnek, ekonomik, hatta ücretsiz bir model geliştirmek istiyoruz" dedi.

Altındağ, Şanlıurfa'daki bir otelde "Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi" projesi kapsamından düzenlenen "Toplum Temelli Okul Öncesi Eğitim Modellerinin Yaygınlaştırılması Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, aile içerisinde başlayan çocuk eğitiminin daha sonra çevredeki etkiletişim ve iletişimle geliştiğini söyledi.

Her bölgenin çocuklarının birbirinden farklı ihtiyaçlarının bulunduğunu vurgulayan Altındağ, bölgelerin ihtiyaçlarını belirleyebilmek için eğitimcilerin yardımına ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Altındağ, okul öncesi eğitime yönelik ortak bir model hazırlamaya çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu projede temel hedefimiz özellikle dezavantajlı çocuklara veya okul öncesinden yararlanamayan çocuklara yönelik eğitimcilerin katkısıyla ortak bir model hazırlamaya çalışıyoruz. Okul öncesi eğitime yönelik, biraz daha ulaşılabilir, esnek, ekonomik hatta ücretsiz bir model geliştirmek istiyoruz. Şimdiye kadar izlenen politikalar bakanlık tarafından belirlenmekte ve yerel yönetimlerden de uygulanması istenmekteydi. Eğitim sadece bir bakanlığın sorumluluğuna verilecek kadar basit bir olgu değildir, herkesi kapsıyor. Dolayısıyla bütün paydaşlarımızın yerel yönetimlerin, özel idarelerin, sivil toplum kuruluşlarının bu sorumluluğun altına elini koyması gerekiyor."

-Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç-

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de kentin ağır sorumluluklarının bulunduğunu ancak sıkıntıların üstesinden gelebilecek birikim ve mali kaynakların olduğunu belirtti.

Son bir haftada Türkiye gündeminin nelerle işgal edilmeye çalışıldığının düşünülmesini isteyen Vali Güvenç, böyle bir toplantının dün Diyarbakır'da bugün ise Şanlıurfa'da yapılmasının Türkiye'nin ne kadar güçlü ve sağlam yapısı olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Vali Güvenç, inançlarından ve doğru yoldan vazgeçmeyeceklerine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Kim ne yaparsa yapsın, bu ülkeyi dünyanın lider ülkeleri arasına sokma gayret ve inancından geri adım atmayacağız. Acı kayıplarımız, toprağa düşen körpe zihinler, bizi inancımızdan geri bırakmayacak. Bu çok önemli, yapıyı sarsmadan herkesin kendi işini yapmaya devam etmesi gerekiyor. Eğitimden, sanayiden, ekonomiden, demokrasiden vazgeçmeme kararlılığımızı göstermemiz çok önemlidir. Bu sorunların üstesinden gelmenin birinci yolunun eğitim olduğu bilinen bir şey. Ülkenin gelişmesi ve büyümesi için eğitimli insanlara ihtiyaç var. Bunun için eğitim tüm dünya ülkelerinin öncelikli meselesidir."

Konuşmaların ardından akşama kadar devam etmesi planlanan çalıştay, eğitimcilerin okul öncesi eğitime yönelik grup çalışmalarıyla devam etti.

Muhabir: Rauf Maltaş/ Mehmet Güldaş

Yayıncı: İsmail Fidan - ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okul Öncesi Eğitimde Güçlendirme Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement