Okul Önlerinde Görev Yapacak Yunus Ekibi Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

Okul Önlerinde Görev Yapacak Yunus Ekibi Göreve Başladı

Okul Önlerinde Görev Yapacak Yunus Ekibi Göreve Başladı

2016-2017 Eğitim ve Öğretim döneminin başlaması nedeniyle Yunus ekiplerine yapılan takviye polisler Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın talimatıyla okul çevrelerinde göreve başladı.

19.09.2016 16:21

2016-2017 Eğitim ve Öğretim döneminin başlaması nedeniyle Yunus ekiplerine yapılan takviye polisler Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın talimatıyla okul çevrelerinde göreve başladı.

YUNUSLAR 24 SAAT BOYUNCA İSTANBULLULARA HİZMET EDECEK

Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen programa katılan Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, İstanbul'daki en önemli problemlerden bir tanesinin polisin sokak hakimiyetinin olması olduğunu belirterek, polisin sokak hakimiyetinin tam olması için sürekli yeni tedbirler aldıklarını söyledi.

Çalışkan, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri Amirliğine bağlı Yunus ekiplerine yapılan takviye polislerin bu konuda ki çalışmalardan sadece birisi olduğunu ifade ederek, "Şuan burada 120 motosiklet ve 240 polisimiz var. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde şuanda 200 motosiklet var, bizim ilk hedefimiz bunu 500 motosiklete çıkartmaktır. Yunuslardan ayrı olarak çalışan ilçelerimizde 150'nin üstünde motorumuz var tamamında ilk etapta 500, ilerleyen zamanlarda da bin motora çıkartacağız. Çatalca'dan, Pendik'e kadar İstanbul'un her tarafında yunusları göreceksiniz. Yunus ekiplerimiz 24 saat boyunca İstanbullulara hizmet edecek, yunuslarımız çevik olmaları, trafiğe takılmadıkları ve yapı olarak atik olmaları sebebiyle asayiş yönünden çok büyük fayda sağlayacağına inanıyorum" dedi.

OKUL ÖNLERİNDEKİ SIKI DENETİMLER HİSSEDİLECEK

Çalışkan, konuşmasının devamında okul çevrelerinde alınan önlemlere ilişkin daha önceden yapılan çalışmalar kapsamında sorunlu olarak belirlenen 100 okul ve okul çevresinde sıkı denetimler yapıldığını belirterek, "Daha önceden yaptığımız çalışmalar kapsamında sorunlu olarak belirlediğimiz 100 ayrı noktada 6 ayrı birim şuanda denetim yapıyor. İlk etapta sıkı tedbirlerimiz devam edecek, bunu vatandaşlarımız hissedecek. Velilerimiz şundan emin olsun: Okullarımız bizin yakından takip ettiğimiz en çok ilgiyi gösterdiğimiz yerler. Buralar da suça meyilli kişiler dolaşamayacak bundan emin olsunlar" diye konuşmasını tamamladı.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Okul Önlerinde Görev Yapacak Yunus Ekibi Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement