Okulcu Hasan" Eğitime Katkısını Her Alanda Sürdürüyor - Son Dakika
Yerel

Okulcu Hasan" Eğitime Katkısını Her Alanda Sürdürüyor

Okulcu Hasan" Eğitime Katkısını Her Alanda Sürdürüyor

Türk milli eğitimine kazandırdığı 25’ten fazla okul nedeniyle “Okulcu Hasan” olarak bilinen Büyükçekmece Belediye Başkan Dr. Hasan Akgün’ün talimatları doğrultusunda ilçe genelindeki bütün okulların tüm eksikleri giderildi.

29.09.2015 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk milli eğitimine kazandırdığı 25'ten fazla okul nedeniyle "Okulcu Hasan" olarak bilinen Büyükçekmece Belediye Başkan Dr. Hasan Akgün'ün talimatları doğrultusunda ilçe genelindeki bütün okulların tüm eksikleri giderildi.

Eğitime sağladığı destek ile okullarda eğitimin kalitesinin artmasını, öğrencilerin daha sağlıklı ortamda öğrenim görebilmelerini hedefleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu doğrultuda eğitime verdiği desteği artırarak sürdürüyor.

Büyükçekmece Belediyesi, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı başlamadan önce, ilçe genelindeki okullardan talep ve ihtiyaçları karşıladı. Ayrıca bazı okullardan gelen boya ve tadilat talepleri de yine belediye ekiplerince yerine getirildi. Her yıl eğitim öğretim yılı başlamadan önce ilçe genelindeki okulların bakım ve tadilat işlerini gerçekleştiren Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, okulların iç ve dış cephe boyası, bahçe düzenlemesi, çatıların aktarılması, asfaltlama, eskiyen kapıların değiştirilmesi, fayans ve tuvalet taşları ile tesisatlarının yenilenmesi, PVC'den ek büro ve bölmeler yapılması, bahçe çitlerinin tamiri ve okul tabelaların yenilenmesi işlerini tamamlayarak yeni eğitim öğretim döneminin sorunsuz başlamasına sağladı.

Hangi okulda ne yapıldı?

Tadilat, boya ve onarım işleri yapılan okullardan 19 Mayıs Ortaokulu'nda bozulan parke taşları sökülerek yerlerine yenileri döşendi. Ayrıca okulun genel anlamda da bakımı gerçekleştirildi. Adnan Kahveci İlkokulu'nun eskimiş ve alçak olan bahçe duvarları yıkılarak yerine beton pabuç dökülerek çit çekildi. Okul girişindeki merdivenlerin kırılan basamakları ve kaplamaları yenilendi. Okulda havalandırması bulunmayan tuvaletlerin tavanlarına havalandırma delikleri açılarak, çatıdan havalandırma verildi. Nem yüzünden kabaran ana okulu sınıfına su yalıtım malzemesi sıvandıktan sonra yeniden boyandı. Atatürk İlkokulu'nun rüzgardan zarar gören çatı kaplama ve yağmur suyu kanalları tamir edildi, yenisiyle değiştirildi. Okulun çatısına yalıtım yapılarak, zarar gören kiremitler yenileriyle değiştirildi. Okulun önündeki yıpranan hız kesici rampa sökülerek yerine yenisi monte edildi. Doç. Dr. Burhan Bahriyeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ise, olumsuz hava koşullarından etkilenen çatı kaplaması ve yağmur suyu oluklarının tamiri ve tadilatı yapıldı. Okul çevresindeki perde duvarla üzerinde demir filizler kesildi. Amfi yanındaki toprak dolgu önüne beton ve briketten duvar örülerek, toprağın akması önlendi. Bahçe duvarlarının dökülen sıvalarının tadilatı yapılarak bahçe duvarları yeniden boyandı. Okulun deposu ve merdiven altı bölümlerine boya badana yapıldı. Halime Bulduk İlkokulu'nda rüzgar nedeniyle okulun giriş saçağı, bağlantı ve kaplamalarının tamiri yapıldı.

"EĞİTİM KONUSU ÖNCELİĞİMİZDİR"

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı'nın tüm öğrenci ve öğretmelere hayırlı olması dileğinde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, her zaman için önceliğin eğitim olduğunu hatırlatarak şu açıklamayı yaptı:

"Belediyemiz gelen talepler doğrultusunda ilçemiz sınırlarındaki bütün okulların eksiklikleri giderildi, tadilat işlemleri yapıldı. Öğretmen ve öğrencilerimizin daha sağlıklı bir ortamda eğitim yılını geçirebilmeleri adına bundan sonrada desteğimizi sürdüreceğiz. Belediye olarak okullarımızın fiziki yapısı yanında her türlü ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okulcu Hasan' Eğitime Katkısını Her Alanda Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement