Okulda İlginç Eğitim Yöntemi - Son Dakika
Güncel

Okulda İlginç Eğitim Yöntemi

Okulda İlginç Eğitim Yöntemi

İslahiye Cumhuriyet Ortaokulu'nda görev yapan öğretmenler, derslerde öğrettikleri konuların öğrencileri tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak için sınıf kapılarından yararlanıyor.

11.05.2016 14:51

İslahiye Cumhuriyet Ortaokulu'nda görev yapan öğretmenler, derslerde öğrettikleri konuların öğrencileri tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak için sınıf kapılarından yararlanıyor. Okulun merdivenlerinde Paylaşmak, Hoşgörü, Sorumluluk, Barış ve Dürüstlük gibi sözler yer alırken 'Kültür Sokağı' dövizi asılı koridordan sınıflarına giden öğrenciler, 'Hacı Bektaşi veli dersliği', 'Fatih Sultan Mehmet Dersliği', 'İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy dersliği' ve 'Yunus Emre dersliği' gibi resimli konuyla ilgili sözlerin yer aldığı giydirmelerin yapıldığı kapılardan sınıflarına giriyorlar.

Okul Müdürü Murat Kurşun, okul bünyesinde yapılan bu çalışmayla öğrencilerin, farkına varmadan gizli öğrenme tekniği ile eğitim aldıklarını ve bilgilerini daha iyi pekiştirdiklerini söyledi. Kurşun, "Bu çalışmalarımızın amacı değişimle soru soran, merak eden, araştırma ve gözlem yapan, kendisini iyi ifade eden öğrenciler yetiştirmek. Her gün teneffüslerde okul koridorlarını kullanan öğrencilerimiz sınıflarına merdivenlerle çıkarken olması gereken değerleri hatırlarken gizli öğrenme sayesinde farkında olmadan, tamamen alışkanlık ve tekrar sayesinde belirli unsurları öğreniyorlar. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza fırsat buldukça daha iyi imkanlar sunmaya çalışacağız. Bu çalışmaların hazırlanmasında emeği geçen öğretmen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Okulda İlginç Eğitim Yöntemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement