Okullar Artık Daha Güvenli - Son Dakika
Yerel

Okullar Artık Daha Güvenli

Edirne Emniyet Müdürlüğünce, koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirlerinin sağlanmasına yönelik eğitim semineri düzenlendi.

07.10.2015 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Emniyet Müdürlüğünce, koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirlerinin sağlanmasına yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü tarafından  Edirne Halk Eğitim Merkezi'nde, 2015 - 2016 Eğitim ve Öğretim dönemi kapsamında İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "Güvenli Okul Güvenli Eğitim İşbirliği Protokolü" çerçevesinde, okullardaki güvenliği artırmak amacıyla polis, öğretmen, okul aile birliği üyeleri ve okul irtibat görevlilerine eğitim verildi.

Protokol kapsamında sunulan seminerde, il genelinde uyuşturucu ve asayiş açısından risk arz ettiği belirlenen çok sayıda ilkokul, ortaokul ve liseyle ilgili koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirleri alındığı belirtildi.

Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, seminerde yaptığı konuşmada, toplumun güvenliği ve huzurunu sağlamanın polisin görevlerinden olduğunu söyledi.

Özellikle öğrenci, okul ve eğitim güvenliğine dikkat ettiklerini belirten Erdoğan, "Bu görevimizi ve sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.  2015-2016 eğitim ve öğretim döneminin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ise öğrencilerin güvenliği açısından gerek çocuk gerekse trafik şubenin okullarda önemli çalışmalar yaptığını söyleyerek, "Güvenlik, hayatımızda çok önemli bir yer tutuyor. Okullarda bazı sıkıntılar olabiliyor. Konuyla ilgili devriye gezen polislerimiz, bu yönde çalışmalarını sürekli yapıyor. Tabii polisin sürekli okulda durması mümkün değil ancak polise ulaştığımızda anında görüntü olay yerine intikal ediyor. Okul idaresi, öğrenci velisi ve okulun bulunduğu mahalledeki vatandaşların riskli gördüğü konularda tedbirler alması gerekiyor" şeklinde konuştu.

-"Madde bağımlılığına karşı, ailedeki rol model önemli"

Şükrüpaşa İlkokulu Müdürü Dursun Karabulut da eğitimin ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde, özellikle akşamları okul bahçelerinin korumasız kaldığını söyleyerek, kimliği belirsiz kişilerin okula, bahçedeki okul gereçlerine ve Atatürk büstündeki yazılara zarar verdiğini kaydetti.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Edirne Güzel Sanatlar Lisesi Rehberlik Öğretmeni Hasan Esen ise, "Güvenli Okul Güvenli Eğitim İşbirliği Protokolü" kapsamında verilen eğitimin okullardaki güvenlik ve öğrencilere yönelik trafik tedbirleri açısından yararlı olduğunu söyledi.

Madde bağımlılığına yönelik tedbirlerin alındığını aktaran Esen, "Çocuğun madde bağımlılığına yönelmesinde birçok faktör var ancak en büyük görev, aileye düşüyor. Daha çok sorunlu ailelerin çocukları madde bağımlılığına yöneliyor. Madde bağımlılığına karşı, ailedeki rol model önemli. Çocuklar, bir gelişim içerisinde oldukları için ailede ne görürse onu yapıyor. Bu konuda güzel rol model olmak gereklidir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement