Okullarda Temizlik Seferberliği - Son Dakika
Güncel

Okullarda Temizlik Seferberliği

Okullarda Temizlik Seferberliği

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa süre kala Bağcılar’daki okullarda temizlik seferberliği gerçekleştirilerek ilaçlama ve boya badana çalışmaları tamamlandı.

06.09.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa süre kala Bağcılar'daki okullarda temizlik seferberliği gerçekleştirilerek ilaçlama ve boya badana çalışmaları tamamlandı.

Bağcılar'daki okullar, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında öğretmen ve öğrencilere hizmet vermek üzere hazırlandı. Yaklaşık 100'e yakın okulda 6 bin 500 öğretmenin, 180 bin öğrencinin eğitim göreceği sınıflar, laboratuvarlar ilaçlanarak temizlendi. Boya ve badanaların da yapıldığı okullar öğrenciler huzurlu ve sağlıklı ortamda eğitim görmesi için güvenlik kameraları, projeksiyon sistemi ve bilgisayarlarla donatıldı. Ayrıca okul önlerinde aşırı hızı önlemek için okul çevresindeki hız kesici kasisler yenileniyor ve çoğaltılmaya çalışılıyor.

Öte yandan belediye ekipleri okulların kantinini hijyen denetiminden geçirerek kantin görevlilerine hijyen kuralları konusunda eğitim verecek. Belediyenin desteğiyle öğrenciler diş taramasından geçirilecek diş bakım seti de dağıtılacak.

"BİR YILDA EĞİTİME 50 TRİLYON LİRA ÖDEDİK"

Bağcılar'da eğitime her zaman öncelik verdiklerini kaydeden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, tahsis edilen arsalara 72 adet okul binası inşa ettiklerini söyledi. Okulları spor ve konferans salonlarına kavuşturduklarını da belirten Çağırıcı, "Öğrencilerin günümüzün imkanlarından en iyi şekilde yararlanmasını amaçlıyoruz. Ayrıca internet kullanıcı sayısını artırmak amacıyla bir yıl önce 68 noktada 'Ücretsiz Güvenli İnternet Projesi" başlattık. Bir yıl içerisinde eğitim için 50 trilyon lira ödedik" dedi.

Bağcılar'da sınıflar 30'ar kişi oluncaya kadar eğitimle ilgili çalışmalara devam edeceklerini anlatan Çağırıcı şunları söyledi:

"İhtiyaç sahibi öğrencilerimizin kırtasiye ihtiyaçlarını gidermeye kadar pek çok çalışmayı belediye olarak biz yürütüyoruz. Okullarımızı yepyeni bir görünüme kazandırıyoruz. Okulların dış cephelerini Selçuklu ve Osmanlı mimarisine benzer bir şekilde güzelleştiriyoruz. Yapılan mantolama ile hem ısı ve ses yalıtımı sağlanıyor hem de okullarımız tarihi bir yapı görünümüne kavuşuyor" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Okullarda Temizlik Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement