Okulların Geç Açılacak Olması Kırtasiyecileri Olumsuz Etkiledi - Son Dakika
Yerel

Okulların Geç Açılacak Olması Kırtasiyecileri Olumsuz Etkiledi

Okulların Geç Açılacak Olması Kırtasiyecileri Olumsuz Etkiledi

Milli Eğitim Bakanlığı’nca geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada okulların 28 Eylül’de açılacağı duyurusu, Diyarbakır’da okul malzemeleri satmaya hazırlanan kırtasiyecileri olumsuz etkiledi.

26.08.2015 11:40

Milli Eğitim Bakanlığı'nca geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada okulların 28 Eylül'de açılacağı duyurusu, Diyarbakır'da okul malzemeleri satmaya hazırlanan kırtasiyecileri olumsuz etkiledi.

Turizmcilerin, Kurban Bayramı'ndan sonra okulların açılması talebini olumlu bulan MEB, okulları 14 Eylül yerine 28 Eylül'de açmayı kararlaştırdı. Kurban Bayramı tatilinin de araya girmesiyle bir aylık gecikme olması okul malzemeleri satışına hazırlanan kırtasiyecileri etkiledi. Turizm şirketlerine bu durum olumlu yönde yansırken, Doğu ve Güneydoğu'da okul malzemeleri satan kırtasiyecileri de olumsuz etkiledi. Çek ve senetlerle malzeme alışverişini toptan alan kırtasiyecileri zor durumda bıraktı.

Okul malzemeleri satıcılarından Ali Yılmaz, okulların geç açılması nedeni ile zarara uğradıklarını söyledi. Yılmaz, "Geçmiş dönemlere oranla önemli ölçüde kaybımız oldu. Bütün kırtasiyeciler için aynı durum geçerlidir. Erkenden hazırlık yaptık. Hayal kırıklığına uğradık. Batıda bulunan turizme yaradı ama Doğu ve Güneydoğu'da kırtasiyeci olan esnafa ise darbe oldu" dedi.

Kırtasiyecilerden Serkan Uçar ise, kırtasiyeciler olarak uzun zamandır okulların açılmasını beklediklerini belirtti. Uçar, "Kırtasiyeciler okulların geç açılacak olmasından oldukça etkilendi. Her yıl olduğu gibi bu yılda biz raflarımızı doldurduk. Ancak turizmcilerin talebi doğrultusunda okullar 15 gün gecikmeli açılacak, bu durum bizi maddi anlamda zarara soktu" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okulların Geç Açılacak Olması Kırtasiyecileri Olumsuz Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement