Okullarının Taşınmasını İstemeyen Öğrenci ve Veliler Oturma Eylemi Yaptı - Son Dakika
Güncel

Okullarının Taşınmasını İstemeyen Öğrenci ve Veliler Oturma Eylemi Yaptı

Fethiye'de lisenin başka bir yere taşınıp binanın Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokuluna tahsis edilmesine tepki gösteren öğrenci ve veliler, kaymakamlık bahçesinde oturma eylemi yaptı, kararın iptali için dilekçe verdi.

15.09.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'deki Fatih Anadolu Lisesi'nin başka bir binaya taşınmasına tepki gösteren öğrenci ve veliler, kaymakamlık bahçesinde oturma eylemi yaptı ve kararın iptalini istedi.

Fethiye'de 1963 yılından bu yana eğitim öğretimin devam ettiği lisenin, Değirmenbaşı mevkisindeki yerleşkede yapılan binaya taşınarak binanın Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokuluna tahsis edilmesine tepki gösteren öğrenci ve veliler, okul bahçesinde toplandı.

Gece saatlerinde okuldaki masa ve sıraların taşındığını ileri süren gruptakiler, öğrencilerin eğitim öğretim yılının başlamasına rağmen okula alınmadığını ileri sürdü.

Eğitim-Sen Fethiye Şube Başkanı Ali Türk, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede pek çok lise öğrencisinin okul bulamadığı için çevredeki okullara gittiğini, Fatih Anadolu Lisesi binasının 130 kişilik imam hatip lisesine dönüştürülmesine anlam veremediklerini söyledi.

Sabah erken saatlerde okuldaki masa ve sıraların taşındığını, öğrenci ve öğretmenlerin polis zoruyla okuldan çıkarıldığını öne süren Türk, "Okulumuza sahip çıkılmasını, durumun yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz. İlçede madem her şey oy çokluğu ile oluyor, o zaman ya bir kamuoyu araştırması ya da referandum yapılsın. İlçe halkının ne kadarı bu okulun taşınmasını istiyor ortaya çıksın" dedi.

Türk, yeni yapılan okulun eğitim öğretime hazır olmadığını, kapılarının kilitli olduğunu ifade etti.

Akıllı tahtası, laboratuvarları olmayan okulun fiziki şartlarının yetersiz olduğunu ileri süren Türk, şöyle konuştu:

"Bu çocuklara yazık değil mi? Çok beğeniyorlarsa o okula kendileri taşınsın. Öğrencilerimiz bugün okula gidemedi. Yarın o okula gidip rezaleti görecekler. Velilerin de çocuklarının okuluna sahip çıkmasını istiyoruz. Bu durumun düzelmesi için kaymakamlığa dilekçe vereceğiz. Yetkililerin bir an önce çözüm üretmesini istiyoruz."

"Kaymakamlık bahçesinde oturma eylemi"

Gruptakiler, konuşmanın ardından kaymakamlığa kadar yürüdü. Kaymakamlık bahçesinde oturma eylemi yapan grup, "Teslim olma okuluna sahip çık" yazılı pankart açtı.

Okul öğretmenlerinden Bayram Özkan, burada yaptığı konuşmada, fiziki şartları yetersiz olan okula 800 öğrenci ile 60 öğretmenin gönderilmesine anlam veremediklerini söyledi.

Okulun taşımasının şehrin tarihine, kültürüne ve hafızasına darbe vuracağını savunan Özkan, demokratik olarak yapılacak oylamada bu duruma ret kararı çıkacağına inandığını kaydetti.

Daha sonra öğrenci ve veliler, okulun taşınmasının iptali için topladıkları 107 dilekçeyi Fethiye Kaymakamlığına verdi. Grup, ardından olaysız şekilde dağıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okullarının Taşınmasını İstemeyen Öğrenci ve Veliler Oturma Eylemi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement