Okulu Kırıp Oyun Alanına Akın Ettiler - Son Dakika
Yerel

Okulu Kırıp Oyun Alanına Akın Ettiler

Okulu Kırıp Oyun Alanına Akın Ettiler

Köylerinde çocuk oyun alanları yapıldığını gören çocuklar, çalışmaların bitmesini beklemeden okulu kırıp ilk defa gördükleri çocuk oyun alanına akın edip oynadılar.

28.09.2016 12:43

Diyarbakır'ın Çınar İlçe Belediyesi, kırsal mahallelerde gençler ve çocuklar için oyun alanları inşa etme projesi kapsamında çalışmalarını sürdürdüğü 22 köyden biri olan Merpolat (Mola Polat) köyünde oyun alanlarının inşa edildiğini gören köy çocukları, okullarını bırakıp, okul üniformalarıyla soluğu yapım çalışması süren çocuk oyun alanlarında aldı. Çocuklar sıralarını beklemeden hepsi birden aynı oyun alanlarına yönelince mutlulukla iç içe keşmekeşliğin yaşanması kaçınılmaz oldu.

Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Proje Sorumlusu Burhan Arzu, gençler ve çocuklar için oyun alanları inşa etme projesinin amacının sosyal alanların sınırlı olduğu köylerde, gençler ve çocuklar için sosyal aktivitelere katılabilecekleri fiziki mekanlar yaratmak olduğunu söyledi.

Yapılan çalışma kapsamında gençler için futbol sahası, çocuklar için ise çocuk oyun alanları inşa ettiklerini belirten Arzu, 22 köyde oyun alanları inşa edeceklerini kaydetti. Nüfusu 650'nin üzerindeki köyleri kriter olarak aldıklarını vurgulayan Arzu, oyun alanlarının inşa edileceği 22'den 12'sinde çalışmalarına eş zamanlı olarak sürdürdüklerini söyledi. Arzu oyun çocuk oyun alanlarında, kaydırak, tahterevalli, salıncak gruplarından oluştuğunu vurguladı.

Çalışmalardan dolayı gittiği köylerden olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Arzu, "Bundan dolayı çalışmalarımız için desteklerini eksik etmiyorlar" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Okulu Kırıp Oyun Alanına Akın Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement