Okur Starı" Olmak İçin Yarıştılar - Son Dakika
Yerel

Okur Starı" Olmak İçin Yarıştılar

Okur Starı" Olmak İçin Yarıştılar

Ordu'nun Çatalpınar ilçesinde kaymakamlıkça uygulanan Okurstarı Projesi kapsamında, ilçede değişik okullarda eğitim alan öğrenciler kitap okuyarak "okur starı" olmak için yarıştı Kaymakam Caner: "Bu yıl içerisinde öğrencilerimiz tarafından 2 milyon sayfa kitap okundu, hedefimiz gelecek yıl bu rakamı.

11.06.2014 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çatalpınar Kaymakamlığı tarafından uygulanan Okurstarı Projesi kapsamında ilçede değişik okullarda eğitim gören öğrenciler, kitap okuyarak "okur starı" olmak için yarıştı.

Proje kapsamında, yıl içerisinde en fazla kitap okuyan öğrenciler kendi sınıf derecelerinde "okur starı" seçilerek çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan Kaymakam Cüneyt Caner, bu yıl hedeflerini "2 milyon sayfa kitap okuma" olarak belirlediklerini ifade ederek, "Yıl sonu itibarıyla hedefimize ulaştığımız için çok mutluyuz" dedi.

Kendileri açısından projelerin devamlılığının önemli olduğunu vurgulayan Caner, şöyle konuştu:

"Bizim söz konusu projeyle asıl hedefimiz aynı seviyedeki öğrencilerin temel becerilerini geliştirmek ve daha önemlisi de okuma alışkanlığı kazandırmak. O anlamda bizim kendimize bu yıl için koyduğumuz hedef 2 milyon sayfa kitap okumaktı. Bu yıl içerisinde öğrencilerimiz tarafından 2 milyon sayfa kitap okundu, hedefimiz gelecek yıl bu rakamı 3 milyona çıkarmak. Tabi her başarının bir de karşılığı vardır. Biz de başarılı öğrencilerimizi okur starı seçerek kendilerine çeşitli hediyeler veriyoruz.",

"Her yıl başarı artıyor"

Caner, projeyi ilk kez geçen yıl uyguladıklarını anımsatarak, "İlk senemizde 1 milyon 800 bin sayfa kitap okundu. İkinci senemizde rakam arttı. Bu da bize gösteriyor ki başarı her yıl artıyor. Öğrencilerimiz ne kadar çok kitap okurlarsa kendilerini o kadar geliştiriyorlar. Bizim de amacımız geleceğe güvenle bakan, sorgulayan, sorgulatan, analiz yeteneği gelişmiş nesiller yetiştirmek. İnşallah önümüzdeki yıllarda devam edecek projemiz sayesinde bunu başaracağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Kaymakam Caner, proje kapsamında yıl içerisinde en fazla kitap okuyarak "okur starı" seçilen Şehit Salim Güneş İlkokulu öğrencisi Sümeyye Hilal İrgi, Ortaköy Ortaokulu öğrencisi Ayfer Ediş ve İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mücella Günaydın ile diğer dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okur Starı' Olmak İçin Yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement