Okyanusların Şampiyonu Adam Walker, Türk Rekortmenlerle İstanbul Boğazı'nda Yüzdü - Son Dakika
Güncel

Okyanusların Şampiyonu Adam Walker, Türk Rekortmenlerle İstanbul Boğazı'nda Yüzdü

Okyanusların Şampiyonu Adam Walker, Türk Rekortmenlerle İstanbul Boğazı\'nda Yüzdü

Okyanusların Şampiyonu Adam Walker, Türk rekortmenlerle İstanbul Boğazı'nda yüzdü İSTANBUL, (DHA) İstanbul'da yarın gerçekleştirilecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın onur konuğu İngiliz yüzücü Adam Walker, bugün İstanbul Boğazı'nda gösteri yüzüşü yaptı.

25.07.2015 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okyanusların Şampiyonu Adam Walker, Türk rekortmenlerle İstanbul Boğazı'nda yüzdü

İSTANBUL, (DHA)

İstanbul'da yarın gerçekleştirilecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın onur konuğu İngiliz yüzücü Adam Walker, bugün İstanbul Boğazı'nda gösteri yüzüşü yaptı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu sene 27. kez düzenlenen 'Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na onur konuğu olarak ünlü İngiliz açık deniz yüzücüsü Adam Walker katıldı. Dünyanın en zorlu 7 okyanus geçişinde başarıyla kulaç atan ilk İngiliz yüzücü olan Adam Walker, dünyada bu başarılı sonuca ulaşan beş sporcudan birisi. Geçen sene Dünya Açık Su Yüzme Derneği (WOWSA) tarafından da 'Dünyanın En iyi Açık Su Yüzücüsü' adayı gösterilen Adam Walker, Boğaz'da Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı sahilinde, Manş'ı geçen ilk kadın Türk yüzücü Nesrin Olgun, Cebelitarık'ı geçen ilk Türk yüzücü Emre Seven ve 2014 FINA Dünya Masterlar Yüzme Şampiyonu Ahmet Nakkaş eşliğinde yüzme gösterisi gerçekleştirdi. Halkın ve yüzücülerin yoğun ilgisi ile gerçekleşen yüzme etkinliği sırasında, ayrıca halka açık olarak makarna partisi yapıldı.

Boğazın güzelliğine dikkat çeken Walker, Daha önce birçok denizde yüzdüm. 17 saat hiç çıkmadan suyun içerisinde olduğum oldu. Geçen yıl köpekbalıkları geldi, beni yunuslar kurtardı. Deniz analarının bir şekilde saldırısına uğradım. Ama bunlara rağmen yüzmek çok güzel. Bu da benim için farklı bir meydan okuma. İstanbul'da olduğum için çok mutluyum dedi.

27. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, yarın saat 10.00'da start alacak. Yarışlara 49 ülkeden 1096'sı Türk, 892'si yabancı olmak üzere 1988 yüzücü katılacak. Yarışlar Anadolu Yakası'nda Kanlıca'dan başlayacak ve Avrupa Yakası'nda Kuruçeşme'de sona erecek. Sporcu ve basın tekneleri saat 0900'da Kuruçeşme'den hareket edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Okyanusların Şampiyonu Adam Walker, Türk Rekortmenlerle İstanbul Boğazı'nda Yüzdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement