Olağanca yalınlığı ile bir usta... Hasan Nail Canat - Son Dakika
Advertorial

Olağanca yalınlığı ile bir usta... Hasan Nail Canat

Olağanca yalınlığı ile bir usta... Hasan Nail Canat

Kulis Tiyatro Dergisi 1. yaşını kutlamanın sevincini yaşadığı 6. sayısıyla Milli Tiyatro denildiğinde akla gelen ilk isme, usta Hasan Nail Canat'a saygı duruşunda bulunuyor.Birbirinden kıymetli isimlerle gerçekleştirilen röportajların ve fotoğrafların bulunduğu Hasan Nail Canat özel dosyasında Türkiye'de Milli Tiyatro'nun doğuşuna, kimlerin çaba gösterdiğine, o dönemde neler yaşandığına dair çok özel bilgiler yer alıyor.

10.12.2015 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

'Sanat, gül yaprağına gülü incitmeden yazı yazmaktır' diyen rahmetli usta Hasan Nail Canat, Kulis Tiyatro Dergisi'nde yalnızca tiyatrocu kimliğiyle değil çok özel kişiliğiyle de geçmişten günümüze sanata kattıklarıyla gündeme getiriliyor.

Kendi döneminde var olan tiyatro tarzına yeni bir bakış açısı getiren Hasan Nail Canat, Abdurrahman Şen tarafından 1994'de yapılan röportajda 'Biz sanatımızı inancımızın yasaklarıyla kuşatıp, insanlığın bütün meselelerine el atmaya koyulmuşuz. Bunu yaparken günümüzde var olan örneklerin taşıdığı kara lekelerden uzak kalmaya çalışmışız' sözleriyle niyetini aktarmış ve bu doğrultuda eserleriyle sanat alanında birçok fikri yeniliğe imza atmıştır.

Bu sayıda Hasan Nail Canat'ın kızı Hale Canat Cürgül ve hem öğrencisi hem damadı olan Yakaza Tiyatrosu kurucusu Birol Cürgül ile gerçekleştirilen çok özel röportajda ustanın yaşadıkları üzerinden geçmişten günümüze milli tiyatro ve yaşanılanlara dair çok özel anılar okurlara sunuluyor.

Kulis Tiyatro Dergisi, Nazif Tunç, İsmail Yeşilbağ, İsmail Güneş, Esranur Olgaç, Kerem Yılmaz, Mehmet Nuri Yardım ve Bünyamin Yılmaz gibi çok özel isimlerle gerçekleştirmiş olduğu röportajlarda ustanın bu işe nasıl başladığı, nasıl ilerlediği, kendilerinin bu süreçte nerede olduğuna ve bu kesimin geçmişine dair bize ışık tutacak çok yönlü bilgiler sunuyor.

Ayrıca bu sayıda İstanbul Devlet Tiyatroları Müdürü Zafer Kayaokay dergi sayfalarına misafir oluyor ve bizlere göreve gelmeden önce ve sonraki deneyimleri hakkında bilgiler aktarıyor.

Öte yandan, Ali Nuri Türkoğlu ile gerçekleştirilen röportajda, günümüz tiyatrosu ve ilişkiler hakkında keyifli bir sohbeti okuyucuya sunuluyor.

Son Dakika Advertorial Olağanca yalınlığı ile bir usta... Hasan Nail Canat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement