Öldükten Sonra Dijital Dünya'da Varlığınızı Sürdürebilirsiniz! - Son Dakika
Teknoloji

Öldükten Sonra Dijital Dünya'da Varlığınızı Sürdürebilirsiniz!

Öldükten Sonra Dijital Dünya\'da Varlığınızı Sürdürebilirsiniz!

Yahoo Japonya ölümünüzün ardından dijital dünyadaki varlığınızı devam ettirecek bir servis sunuyor!

23.07.2014 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yahoo Japonya ölümünüzün ardından dijital dünyadaki varlığınızı devam ettirecek bir servis sunuyor!

Sosyal medya ve dijital dünya hayatımızın her köşesini sarmış durumda. Neredeyse dijital ortamdaki yaşantımız günlük hayatımızı gölgede bırakıyor. ve bu dijital dünyadaki kişiliğimiz genellikle olmak istediğimiz kişiyi temsil ediyor. Hal böyle olunca dijital dünyadaki varlığımızın da önemi artıyor. Bu durumun farkına varan Yahoo Japonya sıra dışı bir hizmeti devreye sokmaya karar vermiş.

Japonya'da bulunan ve nüfusun büyük bir bölümünü oluşturan yaşlı insanları kitle olarak seçen bu servis bir nevi insanların dijital ortamda bıraktığı izleri takip ediyor. "Yahoo Ending" adı verilen bu sistem ile kullanıcıya Yahoo Japon hesabını kapatma ve önceden seçeceği 200 kişiye belirlediği bir mesajın ölümünden sonra e-mail olarak yollanması fırsatı sunuyor.

Ayrıca hesabınızın geçmişiyle ilgili bir veriyi silebilmenize de fırsat veren bu servis size aylık yaklaşık 1.77dolara mal oluyor. Servis bu hizmetlerin dışında ölen kişinin ardından özel bir bülten sayfası hazırlayarak sevdiklerinin sayfayı ziyaret etmesi için de imkan sunuyor. Bunun yanında ölümünüzden önce size mezarlığınızı seçme ve cenaze işlemlerinin tahmini maliyetini de sunan servis Japonya'nın çok konuşulan konularından oldu bile.

Yahoo Japonya'nın sunduğu bu servis Yahoo tarafından genel bir servise dönüştürülür mü şu an bilinmiyor. Ancak Google'ın benzer bir uygulamaya sahip olması tüm gözleri Yahoo'ya çevirmiş durumda.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Öldükten Sonra Dijital Dünya'da Varlığınızı Sürdürebilirsiniz! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement